Ugradnja obrtomjera

Ugradnja obrtomjera

E ovako zanima me kako ugraditi obrtomjer,kupio sam cukice one koje idu na stok u kompletu (obrtomjer,i temp vode). S obrtomjerom se vec pola dana zajeb. odradim kako pise, + na kontakt, - normalno na - i ona zelena zica koja treba da ide na - bobine.Stavim sve kako pise medjutim ne radi,podeseno je za 4 cilindra motor.Nista,pokusao spojit na alternator zelenu zicu na - medjutim opet nista. Malo cackom CRNU zicu po minusu i kazaljka samo skace 3,4,5 pa pane na rpm.
Izludi pomozite hehehe......Inace novo je sve tek otpakovano

renault_fan je napisao(la):
E ovako zanima me kako ugraditi obrtomjer,kupio sam cukice one koje idu na stok u kompletu (obrtomjer,i temp vode). S obrtomjerom se vec pola dana zajeb. odradim kako pise, + na kontakt, - normalno na - i ona zelena zica koja treba da ide na - bobine.Stavim sve kako pise medjutim ne radi,podeseno je za 4 cilindra motor.Nista,pokusao spojit na alternator zelenu zicu na - medjutim opet nista. Malo cackom CRNU zicu po minusu i kazaljka samo skace 3,4,5 pa pane na rpm.
Izludi pomozite hehehe......Inace novo je sve tek otpakovano

da napomenem rijec je o Renault motoru 1,4 s karburatorom

Član
ja koliko znam da se obrtomjeri na benzincima starijim kace na sljedeci nacin:

kontakt plus ali na bobini, onda minus bobine i plus direktno sa akumulatora,to su tri zice sa kojima mora raditi obrtomjer!

znaci blizu si rijesenja,kontakt zicu trebas staviti na kontakt bobine +,minus ne ide na minus akumulatora nego na minus bobine i plus direkt na akumulator! Ako hoces postavi sliku uputstva pa cu ti napisati koja zica ide gdje!

Spojeno sve i radi kako treba :) morao sam na bobini skinut pipke neke koji su bili blindirani,a koji sluze za to jer auto nema u tabli obrtomjera. Vrti se do 7 mice barem sam toliko probao hahaha...Salim se ne moze vise od 7 :)