udario pjesaka

udario pjesaka

stari je vozio kuci i zaspao za volanom i sletio s puta...kraj puta je bio momak kojeg je on udario, zatim je sletio u provaliju i sjebao auto ali se on nije povrijedio...
momak ima lomove u rukama i povrede na stomaku ali je van zivotne opasnosti..
policija je dosla i stari je radio alkotest na kojem je pokazalo 0 alkohola u krvi
vidjeli su da nije namjerno i nije bio pijan tako da su mu vratili dokumente ali ce uskoro ici na sud...
sad me zanima kako to ide na sudu?
cuo sam da se placa taj sud pa me zanima koliko i jel taj momak moze tuziti i dobiti ostetu i sta mislite koliko bi ta osteta mogla iznositi?
nama je zao...obilazimo momka ali sta se moze uciniti niko to ne bi namjerno uradio...tako se desilo....
mozda je sad najbolje da se dogovorimo da im damo novca da oni ne tuze na sudu?
da li ce bez obzira na to moj stari platiti sud?
ja sam cuo da je sud najmanje 300 KM :/

Član
Druže što se cijene za sudske troškove tiče to zavisi koliko će ročišta biti recimo ako momak bude tražio visoku cifru da bi napravili sporazum to se može vući godinu po sudu i na kraju sve sudske troškove kao i visinu odštete odredi sud sva vještačenja će ići na teret tvom starom opet sve zavisi ali skoro sam gledao cifru koju je čovjek dobio da plati odšteta+sudski troškovi 8000km i zatezne kamate na to ako neplati u navedenom roku

Član
tata ti je napravio prekrsaj tuzit ce ga drzava po nekim clanovima zakona a i taj momakk moze a i nemora a sigurno hoce tuzit ce ti tatu za nanosenje tjelesnih povreda i svaki procenat povrede ce tata platit
u najbolji slucaj platice samo sud i kaznu,. a nadji koakog advokata i posavjetuj se sanjim

Član
moj je prijatelj udario jednu zenu koja se uvece kretala pored puta, bilo je neosvijetljeno i stvarno je nije vidio. Zakacio je samo retrovizorom, ali posto je brzo vozio bilo je dosta povreda. bukvalno je izbio iz cipela i polomio joj i ruke i noge, imala je neke povrede glave. on je odmah odvukao u bolnicu, a oni tamo slijede proceduru i u tim slucajevima uvijek zovu policiju. elem on je njoj platio bolnicke troskove, sve sto je trebalo, nagodio se s njom i nije ga tuzila. od drzave je dobio 300km kazne i mjesec dana oduzimanja vozacke, zbog ugrozavanja tudje sigurnosti.

blizak mi je prijatelj pa govorim iz njegovog iskustva. Situacija je kakvu niko pozelio ne bi

hvala vam...zelim da cujem jos misljenja i iskustva...
stari je vozio 60 km/h skroz sporo jer mu se prije toga drijemalo i par puta se umivao...htio da stane ali nije bilo nigdje benzinske...znao je da ima benzinska za 200 metara i rekao sam sebi eh tu cu stati da kupim red bull i za par sekundi se desila ta nesreca...policija mu je nakon uvidjaja vratila dokumente....
taj momak nema povrede glave i neke vece opasnosti nego lom u rukama i na stomaku ostecenje ali nije unutra neki organ ostecen...mi svaki dan zovemo u bolnicu da pitamo kako je...

Član
Ako je lik ok kolko i tvoj stari to ce proci sa nagodbom nista vise, a sup ce ga gonit po sluzbenoj duznosti mada kad su skontli da je sve bilo nesretni slucaj bice vjerovanto neka sitnica cisto da nisu dzabe izlazili na teren....Jbg moj jaran je uzeo liku prvenstvo oba auta cini mi se totalka likovi u drugom auto nisu teze povrede al jesu svi povredjeni ovom napuklo ovo onom ono jbg, dobio cini mi se 800 km na sudu i to je to.....

Msm svaka cast i tebi i starom sto se interesujete za momka, mog djeda su tacno na danasnji datum prije 3-4 godine udarili na biciklu liku glava bila razbijena i sve onaj sto udario doso jednom u bolnicu da vidi jel ziv i kapak posle napisali da je on biciklom udario u auto i ostetio ga, jbt udarit biciklom u jugo i razbit ga. Ja doso dole biciklo na sredini ceste jugo na trotoaru, dal su oni pomejrali auto ko zna sta su radili al je nemoguce da je biciklo bilo udaljeno mozda 30 centi od raskrsnice i da udari ovog u raskrsnici koji se krece pravo, kolko sam ja to sve pofato valjda je mali njegov vozio e sad da nebi vozcacka otisla haj nek bude kriv biciklista. Jebat ga nebi mi njega tuzili nek plati troskove i to je to, ako je on budala pa nemoze odarzat pravac u raskrsnici njegov problem neam ja koristi od toga sto mu lupaju poene i tackice, al eto ispalo kako je ispalo ispitacu ja to jednog dana nikud se meni ne zuri....

saledoboj je napisao(la):
Ako je lik ok kolko i tvoj stari to ce proci sa nagodbom nista vise, a sup ce ga gonit po sluzbenoj duznosti mada kad su skontli da je sve bilo nesretni slucaj bice vjerovanto neka sitnica cisto da nisu dzabe izlazili na teren....Jbg moj jaran je uzeo liku prvenstvo oba auta cini mi se totalka likovi u drugom auto nisu teze povrede al jesu svi povredjeni ovom napuklo ovo onom ono jbg, dobio cini mi se 800 km na sudu i to je to.....

Msm svaka cast i tebi i starom sto se interesujete za momka, mog djeda su tacno na danasnji datum prije 3-4 godine udarili na biciklu liku glava bila razbijena i sve onaj sto udario doso jednom u bolnicu da vidi jel ziv i kapak posle napisali da je on biciklom udario u auto i ostetio ga, jbt udarit biciklom u jugo i razbit ga. Ja doso dole biciklo na sredini ceste jugo na trotoaru, dal su oni pomejrali auto ko zna sta su radili al je nemoguce da je biciklo bilo udaljeno mozda 30 centi od raskrsnice i da udari ovog u raskrsnici koji se krece pravo, kolko sam ja to sve pofato valjda je mali njegov vozio e sad da nebi vozcacka otisla haj nek bude kriv biciklista. Jebat ga nebi mi njega tuzili nek plati troskove i to je to, ako je on budala pa nemoze odarzat pravac u raskrsnici njegov problem neam ja koristi od toga sto mu lupaju poene i tackice, al eto ispalo kako je ispalo ispitacu ja to jednog dana nikud se meni ne zuri....
bas mi je zao kad cujem ove price...
mi cemo popraicati sa nekim advokatom sta i kako treba...
a i sa malim cemo se pokusati dogovoriti...
hvala vam svima sto ste podijelili svoja misljenja...nadam se da cu dobiti jos odgovora...

Član
ma nea tu druze sta udaris covjek nenamjerno, odes u bolnicu zanimas se za njegovo zdravlje iskreno ti je zao sto si to odradio to su cinjenice koje kod sudije stvaraju sasvim drugaciju sliku od onih levata sto se zalete udare covjek pri velikoj brzini odu jednom ili nijednom u bolnicu ono bas ih briga nema kajanja to normalan sudije odere lijepu kaznu......jbg svakom se moze desit da zaspi za volanom, moj jarana je zaspo valjda su radili neku akciju i lik bio umoran kreno kuci i derne u stub od rasvjete nikom nista platio stetu i to je to jbg