tuzla

tuzla

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
dina je napisao(la):
stoga NOKE nije da organizatore nije briga, barem ti znas kako to kod nas ide ...al et....

da je neki problem problem (a neka flustracija kao sto je vec bekir napisao) onda naravno da bi se trebali ukljucit u diskusiju, posto je ovo destruktivno pisanje onda nema i potrebe da se zamaras niti ukljucujes u raspravu..

izmedju ostalog, kao sto je to vec srdjan napisao, ako se basta mogao zaustavit, zasto nebi i ostali.. ko misli da ne moze stat (ako ima vra pod haubom a kocnice sa 1.3) nek ga ostavi ispred na parkingu za posjetioce i cao..
 
Član
trizex je napisao(la):
@bulex, nisi na pisti bio sigurno, bar ne tamo gdje se odrzava trka, jer je unutar vojnog kompleksa, ti si bio na donjem, otvorenom dijelu ;)

hahaha, sad i ja nesto gledam, on se vozo tamo gdje konji i krave pasu travu... to nema veze sa terenom na kojem ce se odrzat SR, taj je teren odvojen veeeelikom ogradom i par betonskih barikada koje kamion nemoze prevrnut :lol::lol:;);)
 
Član
DuloX_ je napisao(la):
trizex je napisao(la):
@bulex, nisi na pisti bio sigurno, bar ne tamo gdje se odrzava trka, jer je unutar vojnog kompleksa, ti si bio na donjem, otvorenom dijelu ;)

hahaha, sad i ja nesto gledam, on se vozo tamo gdje konji i krave pasu travu... to nema veze sa terenom na kojem ce se odrzat SR, taj je teren odvojen veeeelikom ogradom i par betonskih barikada koje kamion nemoze prevrnut :lol::lol:;);)

moguce je.... onda... jer je ono bilo jako lose :D meni je samo receno da je to to.... i ja se provozo :D hebiga kad su bile tu trke... ja nisam bio in d bih :D
 
Član
dina je napisao(la):
Evo ispred organizatora da se javim. Imali smo problema sa serverom na kojem je naša oficijelna stranica, pa tako najava za trku nije bila još objavljena. Ovim putem bi najprije da potvrdim održavanje druge trke ovogodišnjeg 402 Street Race Cup-a, koja će biti održana u nedjelju, 21.06. na vojnom aerodromu Ciljuge u Živinicama. Detaljne informacije, kao i program manifestacije te dodatne sadržaje ću navesti u posebnoj temi, kao i do sada.

Čitam ove komentare, i naravno ovi argumentovani prijedlozi oko dužine staze sam prenijela u organiacioni odbor i bit će uvaženi definitivno s obzirom da dolaze auta koja ovu stazu nisu još probali. Oni koji su vozili na ovoj stazi najbolje znaju šta i kako. Primjer je eto i Basta koji je odvozio i nije imao problema sa zaustavljanjem a postavio je rekord te staze....
Ukoliko se ne pomjeri start, otvorit ce se "kapija" i time se dobiti dodatnih ca. 1000m.

Kao što je Bekir naveo, sve se može riješiti i naći način da svima bude ok, pogotovo takmičarima kojima je to uslov za nastup (tipa ta sigurnost pri zaustavljanju), stoga NOKE nije da organizatore nije briga, barem ti znas kako to kod nas ide ...al et....

Svi dodatni komnetari tipa ovog već čuvenog monologa GOCE, koji se ponavlja uporno zaista su bezveze trošenje "slova na tastaturi".

Sportski pozdrav svima, i vidimo se na trci!!!

Ja ću se samo malčice uključiti na ovom mjestu u ovu "raspravu" da bih upozorio organizatora ove utrke na neke jako bitne propuste (možete čitati i kao: nehtijenje ispunjavanja zakonske obveze!) na utrci u Mostaru ( a to se sigurno može odnositi i na Tuzlu i sve buduće utrke ovog organizatora).
Osobno sam se uvjerio da na utrci, koju je Media grupa organizirao u Mostaru nije bilo zakonski obveznog vozila Hitne pomoći ili sanitetskg vozila s liječnikom, niti je u blizini piste barem viđeno Vatrogasno vozilo. Bez ova dva zakonska uvjeta NIJE DOZVOLJENO održavati ovakve manifestacije. Međutim, kako je ta vaša utrka održana u Mostaru bez toga ne znam, ali znam da tog organizatora uopće nije briga za natjecatelje i njihove zahtjeve. To mogu i dokazati jer sam 2005. godine vozio na tzv. Gerinoj utrci u Mostaru i voženo je na gradskoj ulici kod Južnog logora i na 400-om metru je u desnoj, pa dijelom i lijevoj traci, bilo veliko ulegnuće u asfaltu koje je napravilo hupser. E sad kad sam naišao pri brzini od 150 km/h na to mjesto odletio sam u zrak. Samo ne ja nego i svi drugi natjecatelji. Ali organizatoru koji je to mogao pretpostaviti pregledom staze nije palo na pamet da pomjeri start za nekih 30-40 metara unazad (mada je bilo mjesta), a sve iz razloga jer im je proširenje ispred AutoHercegovine pasovalo za publiku i startni prostor. Osim toga na kraju natjecanja ja sam trebao voziti s Hotom kao dva najbrža suta za neku nagradu "Putovanje za dvoje u neku egzotičnu zemlju" (???), pa odjednom prije trke izbi neka svađa i organizator se naljuti i kaže neće se održati revijalna utrka i nema onda ni te nagrade (ma baš?! ha ha).
Toliko o brizi ovog organizatora o natjecateljima. Mada njih nije briga ni za publiku, ali to je opet drugi problem.

Sve u svemu, ne bih se puno mješao u raspravu o stazi u Tuzli, jer je nikada nisam vidio očima, ali ću upozoriti natjecatelje da im nitko neće naknaditi štetu koju budu imali na vozilu zbog neuvjetne staze, jer će potpisati da voze na vlastitu odgovornost. A to što su došli za vlastite pare to opet nije briga organizatora - što bi rekli ko će voziti neka vozi a ko neće nemora. Zato natjecatelji dobro otvorite oči i pobrinite se na vrijeme za svoje sigurnosne uvjete.

Za Dinu: što se tiče vaših budućih utrka u Mostaru, zasigurno ću kao jedan od članova kluba koji organizira utrke na PISTI U MOSTARU i koji i dalje žele bez problema organizirati utrke na PISTI, dobro pripaziti DA LI VI KAO ORGANIZATOR ISPUNJAVATE SVE ZAKONSKE UVJETE ZA ODRŽAVANJE UTRKA U MOSTARU.
Na Vama je kao organizatoru obveza zakonska da ispunjavate određene zakonske uvjete i mi (čitaj AUTO KLUB HERCEGOVINA MOSTAR) ćemo se potruditi da svi (uključujući i vas) koji organiziraju utrke na Mostarskoj pisti ispoštuju sve zakonske uvjete, jer u protivnom nema utrke.
Na obraz je našem Gradonačelniku što je došao da otvori utrku koja ne zadovoljava zakonske uvjete za održavanje, ali on nije to ni morao znati. A vi ste morali! Da se nakome dole nešto, ne daj bože, desilo a nije bilo Hitne ili VAtrogasaca Grad i policija bi jednostavno ubuduće zabranili održavanje bilo kakve manifestacije. A mi tako jeftino ne želimo izgubiti Pistu u Mostaru. Zato pamet u glavu svi.
 
Član
Nešto ste se ušutili :D vidite da nije to samo moje mišljenje, ima ovo sve malo ozbiljniju notu koju vi izgleda ili nećete ili ne možete da shvatite :icon_eek:...

AK HERCEGOVINU ne zanima nijedna apsolutno utrka Gerinog kupa osim utrke u našem gradu gdje bi zbog eventualnih propusta organizatora i ne daj bože nekog udesa/kroviranja/povrede vozača ili gledaoca najviše ispaštali upravo MI! Gera će pokupiti prnje i odpeljati dalje kao što je i dosada bilo. I kad kažem NIJEDNA to i mislim, to nikada nisu bile utrke dostojne spomena, niti organizacijski niti vozački i nema potrebe da ih kritikujem, dovoljno su oni sebe ocrnili.

Btw. ovaj iznad mene je odvjetnik pa nemojte misliti da neće stajati iza ovoga što je napisao.
 
Legend
Moje javno izvinjenje ekipi iz ak hercegovina..
u buduce se ovo destruktivno opisivanje eventa (bez navedenih razloga) nece tolerisati i postovi ce biti brisani a clanovi upozoreni i sankcionisani..
 
Član
Jeste likovi svi majke mi, pa koliko galame i na kraju, prc nista... Sta je sad rjeseno molim vas da mi neko pojasni ???

Cinjenica br 1. 98% pista, staza i puteva na kojima bi se mogao odrzati 402 u BiH je lose iz nekog razloga
taj neki razlog moze biti los asfalt, krivina, nizbrdica, kratak zaustavni put ovo ono...

Cinjenica br 2. Ako neko misli da moze bolje da organizuje, izvolite pa ce vas svi pohvaliti i doci kod
vas a ne kod postojecih organizatora (ne branim nikoga nego savjetujem, ja sam mislio u
zivinice ali zbog po prilicno losih amortizera i lamele necu moci ali smatram da je to isto
do mene koliko do organizatora, oni su mogli asvaltirati pistu ali sam ja mogao zamjeniti
amortizere )

Imam jos al mrzi me pisati :)

Nego evo i jedno pitanje od mene :) upuceno organizatorima ili nekima koji to zele/mogu da budu:

Postoji li mogucnost recimo da se uzme dio tranzita u Tuzli za neki buduci SR, recimo onaj dio tamo blizu iliti preko puta firme GENELEC a da se za vrijeme SR iliti nedelju saobracaj preusmjeri tamo pored GENELEC-a ?????????


To odavde odakle ja gledam nije nimalo neprakticno ili nemoguce pa eto tu je nov fin asfalt ima i sirine i mjesta i mogli bi se pohvaliti za naj naj pistu i sve ostalo, mozda ima jednu manu da je malo nizbrdo ili uzbrdo zavisi kako ko gleda na to :) ali ajde bice malo bolja ili losija vremena sto se da izracunati koliko pa kompenzovati na kraju ili ne to nije neki prob.
 
Član
ma to je misija nemoguce... da se nesto kroz carsiju radi... a i tamo ti je nizbrdica ili ti uzbrdica.... pokusano je davno da se napravi brdska trka u tuzli i naravno na prvoj utrci su se vozaci zabijali na budale koje su izlijetale...
 
Član
Hm, pa rekoh mozda je jedina mana ta uzbrdo-nizbrdica ali nije velika mana, al zato ima i sirine i duzine i ravnog puta :)

A recimo ima i ta ulica pored genelec-a i ona je po prilicno duga i ravna, mislim ima tih mjesta, tu sam bio pa vidio al moze se naci uvjek, naravno bolje zvuci ako nista drugo A E R O D R O M P I S T A :):):)
Ali nadje se i drugih mjesta na kojima bi, opet kazem gledano odavde, bilo moguce napraviti SR ali eto vjerovatno i to nije tako lako inace da jeste imali bi ih vise :) vjerovatno.

Uostalom ima pravilo neko koliko moze - smije da bude nizbrdo - uzbrdo, nisam siguran koliko ali znam da ima :)

I nece valjda neko na 402 da izleti pa da se drugi zabije u njega, obojici treba zabraniti da voze po dvoristu svom a ne po ulici ako to uspiju.
 
Član
GocaS6 je napisao(la):
Nešto ste se ušutili :D vidite da nije to samo moje mišljenje, ima ovo sve malo ozbiljniju notu koju vi izgleda ili nećete ili ne možete da shvatite :icon_eek:...

AK HERCEGOVINU ne zanima nijedna apsolutno utrka Gerinog kupa osim utrke u našem gradu gdje bi zbog eventualnih propusta organizatora i ne daj bože nekog udesa/kroviranja/povrede vozača ili gledaoca najviše ispaštali upravo MI! Gera će pokupiti prnje i odpeljati dalje kao što je i dosada bilo. I kad kažem NIJEDNA to i mislim, to nikada nisu bile utrke dostojne spomena, niti organizacijski niti vozački i nema potrebe da ih kritikujem, dovoljno su oni sebe ocrnili.
Btw. ovaj iznad mene je odvjetnik pa nemojte misliti da neće stajati iza ovoga što je napisao.

Naravno sad je preslo i u vrijeđanje vozaca... Ma drama ste mi vi svaka vam cast :icon_cry:
 
Član
Pa hajde ASTRA da napravimo neki koji nije i koji ce biti ako ne svima onda vecini dobar, moze ?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top