Član
tvoja greška 100% po zakonu jer ne smiješ ubrzavati i naglo mijenjati brzinu ako nako pokušava da tebe obiđe i ako je prešao 2/3 tvog vozila onda ga po zakonu moraš propustiti ili tako nekako!!! nešto slično kao u formuli 1 
zen_3dom je napisao(la):tvoja krivica 100% je rpo zaonu moras da usporis kada te neko pretice (ili vozis konstantnom brzinom kojom si i vozio) a svako ubrzavanje, pa makar i jako malo bilo, namjerno ili ne, je kaznjivo zakonom![]()
reci rodjaku da ubuduce svira kad pretice da ljudi znaju da mogu usorit da ih obidje nebi vjerovao koliko to raje radi pa cak i sa jacim autima.samky je napisao(la):ni po kakvom osnovu ti nisi kriv da se ne znam sta desilo.. drzao si se svoje trake, mada, svako bi normalan na tvom mjestu kocio/ubrzavao da otvori prostor autu koje pretice da se moze vratiti u svoju traku..
raymo je napisao(la):reci rodjaku da ubuduce svira kad pretice da ljudi znaju da mogu usorit da ih obidje nebi vjerovao koliko to raje radi pa cak i sa jacim autima.samky je napisao(la):ni po kakvom osnovu ti nisi kriv da se ne znam sta desilo.. drzao si se svoje trake, mada, svako bi normalan na tvom mjestu kocio/ubrzavao da otvori prostor autu koje pretice da se moze vratiti u svoju traku..
Ne mozes tu biti pametan ima ljudi koce pa se ubace iza a ima i onih kad krenu radje ce u makazice iako ce za kilometar i onako skrenuti![]()
nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
nini je napisao(la):nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
policija nema dokaza da si ti ubrzavao tako da je kriv ovaj sto pretice a nisu stvoreni uslovi za obavljanje te radnje... toliko...
messironie je napisao(la):nini je napisao(la):nec je napisao(la):Cuj ovog sto bi me prebio. Ja nisam ubrzao kao raketa. Nije ni 1.9 TDI brz, ima samo 90 hp, a Audi veliki auto, ali jos uvijek brzi od SDI-a. Znam ja vrlo dobro da treba pustiti vozaca koji me pretice i napraviti mu mjesta, ali sta ako ja nisam primjetio da me netko pretice? Sta ako sam bio zamisljen i jednostavno samo tako dao gas da ubrzam? Mene uopce ne interesuje sto bi me ti prebio, lako bi ja s tobom, mene interesuje sto bi rekla policija? :icon_rolleyes:
policija nema dokaza da si ti ubrzavao tako da je kriv ovaj sto pretice a nisu stvoreni uslovi za obavljanje te radnje... toliko...
po zakonu, ako vozač koji se zadržava u svojoj saobraćajnoj traci ne dopusti onom tko ga obilazi/pretiče ponovno uključenje u tu istu saobraćajnu traku, kriv je tako te priče o tome kako policija nema dokaza ovo ono nemaju smisla jer će istraga (u slučaju nesreće koje hvala bogu nije bilo) pokazati da su auti bili jedan pored drugog a tada onaj koji obilazi ima prednost...kraj priče :123: