110-120 na skuterov sat moze da ide, realna brzina nece biti veca od 90-95... po meni je i to super. i odmah da znas, 70 kubika i ako sve sve uradi kako treba i variomat i kvacilo (kuplong) remen cilindar, klip, karburator i ako bude isao dobro, ocekuj sigurno haman duplo vecu potrosnju nego sada, na potrosnju niko ne misli ali potrosnja skoci haman duplo kad se uradi sve kako treba i kad motor ide puuuuuuuno bolje nego prije...
Stavljanje nazad diska ne moze, posto bi trebao da mijenjas felugu zadnju koja ima disk onda da se prepravi zadnji dio gdje sjedaju pakne, onda treba se variti i praviti nosac za celjust koja ce da koci i to je sve opet pravljenje bez testiranja sto je moguce da ce nesto poci kako ne treba i tu ima jako puno posla i neisplati se i to je jaaako tesko izvesti, ako taj skuter nema kupiti sa zadnjim diskom pa da se pregradi. A i nazad disk ti je totalno nepotreban jer motorom se ne koci sa zadnjom kocnicom, nego se koci prednjom, prednjok ako znas kociti mozes 3-4 puta prije se zaustaviti nego zadnjom, a zadnja kocnica sluzi samo za smirivanje zadnjeg dijela ako pocne da seta i bacaka se okolo

pogledaj na sportskim motorima kolika dva prednja diska dodju a nazad 2 do 3x manji.
Ja sam svojom vespom prosao 7-80 000km za 5 sezona i zadnja kocnica mi je uvijek bila otpustena i nikad tocak nije mogao zablokirati, mogao si stisnuti kocnicu zadnju i voziti motor pod njom, ali zato prednja kocnica je ukopavala

znao sam kad kocim naglo da se vespa digne na prednji tocak i tako usporava naglo

disk naprijed i kocioni cilindar sa dva klipa i ja sam jedini koji je sezonski mijenjao dvije prednje gume a jednu zadnju
To za disk i ugradnju nazad je prosto i haman ne moguce ako nemas dovoljno para... jer se treba ti sve sto sma ti gore opisao...