Teško povrijeđen u Tuzli

Teško povrijeđen u Tuzli

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
„Kedi“ oborio dječaka na biciklu

Osmogodišnji K. A. zadobio je teške tjelesne ozljede nakon što ga je jučer oko 11 sati dok je biciklom prelazio ulicu u tuzlanskom naselju Stupine udario automobil „kedi“, vlasništvo firme „Tom Cat“ iz Tuzle.

Dječak je, nakon udesa, prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su mu liječnici ukazali pomoć.

- Riječ je o teškim tjelesnim ozljedama, odnosno, o prijelomu potkoljenice. Nakon što mu je ukazana pomoć na Odjeljenju ortopedije, osmogodišnjak je upu-ćen na Odjeljenje neurohirurgije na daljnje liječenje - saopćeno nam je jučer na Prijemnom odjeljenju Hirurgije UKC-a Tuzla.

Vozač automobila koji je oborio dijete, prema tvrdnjama očevidaca, nije ga vidio zbog parkiranih vozila, a udes je pokušao izbjeći bježeći u suprotnu kolovoznu traku.

Posljedice teškog udesa vidne su bile i do tridesetak metara od mjesta nesreće, gdje je završio bicikl kojim se vozio K. A.. Od siline udarca dječaku su spale cipele i kapa, a vjetrobransko staklo automobila je puklo. Uviđaj su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Član
ma ovi s kedijima su sve sami divljaci... cuj biciklo zavrsilo 30-ak metara od mjesta nesrece...

Član
kako ja za to nisam cuo...jucer sam cijeli dan bio na stupinama...jebemu...valja mi se danas raspitat...

Član
kedi udario djete.... nije ni čudo ima ih koji voze ko divljaci,kraj moje kuće dostavni kombiji jure 80kmh
sjeku krivinu.......a ograničenje 40......

Član
Ma ovi sto vozaju ove dostave to su sve sami ludjaci, kamikaze na putu ja kad ih vidim na cesti samo bjezim od njih kako znam i umijem, pogotov ovi sto voze dostave za sarandu,limenku itd sa svojim bolidima golficima

Član
ispred moje zgrade udes bio :p malo preuvelicano to 30 metara bicikla itd al ssto jest jest kisica bila a kedi je bio onaj prastari na bazi mk1 golfa i jako jako star i sav truho samim time ja mislim da su i gume bile bedd...

Član
što se tiče cipela koliko sam ja upućen od strane medicinskog osoblja Hitne Pomoći to se dešava indirektno radi adrenalina..znači u sudaru ili nekoj takoj traumatizovanoj situaciji (ja jesam izabrao rijeć) kad vidiš da će te auto udariti tjelo pukne adrenalin i uslijed toga se zgrči i bukvalno smanji i stisne tako da pri udaru mogu spasti cipele. e sad tako je meni ovaj objasnio i ako je on mene maslao maslam i ja vas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.