Svjecice?

Svjecice?

Nije bas kvar,al et zajebava :)

Znaci sa Menjinim crx-om dosle su NGK iridium svejecice i ja ih naravno zamijenim za ove koje su bile u mom motoru - tri Denso i jedna NGK obicne, sve super, motor radi na leru, krenem , vozim sve isto i onda sljedeci dan primjetim da mi na malim obrtajima kad ubrzavam pocne malo stucat, ono ko kad iz bas bas niskih obrtaja kreces pa pocne "skakutat", u cem je fazon?
Moram napomenut da je bilo neke razlike u duzini svjecica, za zazor se vise ne sjecam, znam da je jedna od svjecica koja je bila u mom motoru zazor bio bas malen i razlikovo se od ostalih tu sam svjecicu jedva odvrnuo koliko je stegnuta bila.
Moram jos nesto rec da je motor u crx-u stock,a kod mene nije, glava je spustena za ne znam rec tacno koliko jer nisam ja radio, nego bivsi vlasnik, uz to stavljani su i domed klipovi - ispupcena glava klipa jel.

Haj neke pretpostavke, nisam bas preupucen u sve to , ucim ,al znam samo osnove :D znaci svjecice nisam zavrto momentnim kljucem, nego obicnom gedorom ,da li i to ima neke veze ?

sve 4 iste svjećice znači stavljene?
moguće je da je ta jedna potrošena više od ostalih, pa da zeza u tim niskim obrtajima...ne baci dovoljnu iskru i zatrokira...
vrati na stare, i biće ti sve ok :)

Znaci mislis da je jedna od tih novih sjebana i ona pravi problem? Moguce, moguce, vidjet cemo , zao mi da se otarasim ovih, obziorm da su NGK i da su iridiumske. A imal neki nacin kako skontat koja od njih kenja?

pa očito ona koja ima najmanje na sebi onog potrošnog dijela...tako da ona i sere...skini sve 4 pa pogledaj dobro... :)

Član
Promjeni ti svjecice drug jer i one imaju odredjeno vrijeme koje mkogu raditi,odes na grbavicu i kupis sebi NGK nove i zavrsis pricu sa super obrtajima i bez stucanja.

Znaci svi se slazete da jedna istrosena svjecica pravi probleme, jbg ne bi bas da dajem pare dzabe ako nema potrebe, mozda je nesto drugo u pitanju?

Član
drug 99% ti je svijecica,promjeni ali i ako nebude nije djabe,vjeruj velika je razlika na tim svijecicama.