Sud - šta i kako

Sud - šta i kako

Član
Opet ja sa savjet requestom :D

Uglavnom, prije nešto više od godinu dana sam napravio haos sudar kod katedrale;

iš'o od čaršije prema dole (3 ujutru, mnogo brzo), drot na sred ulice bez prsluka - fulim ga, ženska sa Golf-om se 'ladno krene prestrojavati u lijevu iz desne(nakon što je bila zaustavljena od strane istog tog drota - koji je čuvar kod katedrale navečer), bacim se na trotoar da ju ne bih opalio kako mi se postavila ( vjerovatno bi ubio suvozača 'njome' da nisam ), udarim u njen prednji lijevi blatobran mojim desnim, otkinem stub na trotoaru lijevo i opet ne uspijem proći kroz crveno :D

Nikome nije dlaka s glave zafalila ( od 8 'učesnika' ako brojim i pijanog drota ), sve manje-više super prošlo osim što je osiguranje platilo nekih 13 hiljada za popravku kije :D

Neki dan mi dolazi poziv za sud zbog tog sudara, gdje se teretim za slijedeće ;

pokit816a6db41f0e44644bc65808b6db5ca4.png

Da čujem vaša iskustva, savjete šta i kako na sudu, jel trebam povesti nekoga da svjedoči u moju korist ( sa mnom je bilo + 3 u autu ), pričajte

P.S. ne obraćajte pažnju na nepismenost "službenog lica" koje je izdalo ovaj zahtjev :D

Za sta te ustvari opterecuju ? Kako on ustvari zna da ti nisi prilagodio brzinu ? On ne moze dokazati koliko si isao jer te nije snimio, ali uvijek je njegova rijec protiv tvoje. Svjedoka ti treba, a tesko je ovako nagadjati, dok ne kazes za sto te terete ;)

Član
Došlo je do sudara,pa se prekoračenje brzine može saznati iz tragova kočenja i siline udara na vozilima.

Bilo bi dobro da si rekao za šta te točno terete? Ali svejedno,tvoji svjedoci ti ne mogu odmoći;)

pa ne kontam...kia je tvoja jel? kako ti je isplatilo osiguranje ako si ti kriv...? il je bila kasko? ako ti je isplaceno osiguranje to ti automatski znaci da je ta riba bila kriva ili policajac ili ne znam aj ko, al uglavnom nisi ti...a kasko je vec nesto drugo...

Član
Ovo što si ti postavio je opis činjenične radnje za koju se teretiš , bolje da si još postavio zakonski osnov tj član koji ti stavljaju na teret pa bi te mogli bolje nasavjetovati , što se tiče svijedoka sud neće uzeti u obzir tvoje svjedoke iz auta zbog pristrasnosti jer se ne radi o krivičnom djelu sa TTP , moj ti je savjet da se pojaviš na sudu , priznaš krivicu , izraziš žaljenje pa možda bude neki insan od sudije koji će to uzeti kao olakšavajuću okolnost

Član
tito_i_partija je napisao(la):
pa ne kontam...kia je tvoja jel? kako ti je isplatilo osiguranje ako si ti kriv...? il je bila kasko? ako ti je isplaceno osiguranje to ti automatski znaci da je ta riba bila kriva ili policajac ili ne znam aj ko, al uglavnom nisi ti...a kasko je vec nesto drugo...

U tome i jes' problem, ne znam ni za šta me terete osim što piše "ZBOG TOGA. Što je dana 22.03.2009. godine oko 03,00 sati u Sarajevu, u ulici M.M.Bašeskije do br. 23, općina Starti grad Sarajevo, prouzrokovao saobraćajnu nezgodu."

:D

Uglavnom, jeste kasko platio štetu, nakon sudara sam dobio obavještenje o odgađanju suđenja jer "nemaju kad da mi sude" i tek sada ovo dobio.

Ne znam, otići ću pa šta bude neka bude :D

Član
druze mozes se ti zalit na sve ovo,da ne dodje do sudjenja,ja sam imao slucaj kad sam napravio udes bez vozacke dozvole,dva puta sam pozivan na sud,i oba puta mi je advokat sastavljao zalbu,tako da nisam ni isao na sud,nakon dvije ili vise godine dobio sam ponovo sa suda kovertu,ali sada je pisalo slucaj zastario
moze ti advokat bar na dvije tri stavke iz ovog sto su ti napisali da sastavi zalbu,tako da uopste ne dodje do suda,,neki ce reci ima materijalna steta,ostetio si drzavu,ili tako nesto,isto sam i ja uradio,povaljao ogradu i zabio se u stub ulicne rasvjete,,samo da ti kazem da nikad marke nisam platio,nisam bio kaznjen ni na kakav nacin,sve se to da sredit,samo se posavjetuj sa advokatom;);)