sta da radim- opel kadett

sta da radim- opel kadett

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
2 svi , kako to mora biti iste boje ...

ja na otpadu gledao ove sto je kod mene na pocetku bijelo kod njih plavo...

ili bas bas bas mora biti ovakav

Član
nezezam bogami ...

vidis da je mateo napisao da mora biti od iste boje ...

ili ja nisam dobro skontao...

p.s. sto bi zezao ,

po broju postova covik odaje da ima automehanicarskoga znanja, al moze uvik nekome tu i tamo zapeti!
meni npr prijetelju odgovara boja samo zelena jer i on ima zelenu!
jedostavno ta polovna sta je uzeo je druga godina i elektronicki neodgovaraju jedna drugoj, mestar kaze mora biti ista boja!:cool:

Član
Skini tablu i ocisti je lijepo i vidi ima li gdje da ti se odlemilo i slicno pa cemo onda dalje vidjeti :)

Al ima logike i ovo sto mateo govori, mozda ne pokazuju isto radi te elektonike i razlike u godinama pa da ne zamijenis i on pokazuje kao da je sve uredu a ono tamo kuha li kuha :)

Član
ok .... doslo je do zaj*a ...

ja nisam dobro skontao...

fino sad kad mi dodje auto, upalim ga znam da ce se pomjeriti, malo cu je kucnuti onu tablu pa cemo vidjet...

ako nist, veceras cu malo zagrijat auto pa da vidim hocel se upaliti ventilator...

pa cu znat sta je ,nema mi druge

nema ti garant veze s ventilatorom, temperatura ti je ok, jer cim tebi pokazuje na crveno a motor ladan...nema druge nego da struja zeza!

Član
pusti ventilator,ako ti kuha onda se zajbaji oko ventilatora.Meni se cini da je tu probila ampula(termo ampula za ocitavanje temperature)na masu,ili ti je slucajno zica s te ampule pala na masu,pa temperatura ide u crveno.Po satu vidim da je benzin,ta bi ampula trebala biti cini mi se pozadi na glavi motora,na metalnom dijelu gdje izlazi voda iz glave motora,pogledaj malo naci ces je.Pogledaj ima li zica na njoj.Ako je zica na njoj,skini zicu ali pazi da je ne spojis na masu motora(izoliraj je) i idi pogledaj dali se kazaljka vraca nazad.Ako se vraca,onda ti je probila ta ampula na masu pa je zamijeni,a ako se ne vraca,znaci opet staji u crvenom,onda ti je kvar na satu.

Član
evo sad vozio kadeta , upalio auto otisla kazaljka na crveno,

kako sam ga vozio, i krenem kuci a kazaljka pomjerla se sa crvenog nazad malo

jesi je cimnio malo...evo kolega s posta prije je lipo reka, moze biti i ova ampula, provjeri to, nemoj i ovo i ono, neg u garazu i provjeri to! ;)

Član
code: KR je napisao(la):
pusti ventilator,ako ti kuha onda se zajbaji oko ventilatora.Meni se cini da je tu probila ampula(termo ampula za ocitavanje temperature)na masu,ili ti je slucajno zica s te ampule pala na masu,pa temperatura ide u crveno.Po satu vidim da je benzin,ta bi ampula trebala biti cini mi se pozadi na glavi motora,na metalnom dijelu gdje izlazi voda iz glave motora,pogledaj malo naci ces je.Pogledaj ima li zica na njoj.Ako je zica na njoj,skini zicu ali pazi da je ne spojis na masu motora(izoliraj je) i idi pogledaj dali se kazaljka vraca nazad.Ako se vraca,onda ti je probila ta ampula na masu pa je zamijeni,a ako se ne vraca,znaci opet staji u crvenom,onda ti je kvar na satu.

potpisujem

vozim opela i ista mi je tabla...... ja imamo isti (slican kvar)..... kod mene tako sa gorivom...... (vazda se hvalio sa punim rezervoarom.....), a ono lik od koga sam kupio vidio da mu ispod auta visi neka zica i on je samo zavrno na prvi saraf...... (kasnije se ispostavilo da mi je riknuo plovak i sad ne pokazuje nista smrc, smrc....
nego vidi na motoru ( sutra cu uslikati gdje stoji kod mene) gdje stoji termostat ili ti ta termo ampula sto je spomenuto par postova ranije.... da ti nije spala zica i nakacila se na masu....odnosno kada nju skines sa ampule ako spadne temperatura do toga je...... tesko da je sta na satu ako ga nisi ceprkao (ja sam svoj skidao milion puta i nisam mu jos uspjeo zaj*ati foliju - stampanu plocu)........

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.