Sportske opruge !

Sportske opruge !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav narode,
Ovako planiram na proljece neke projekte na Corsi raditi a posto se nece biti pretjerano imati para kriza udara sa svi strana pokusat cu nesto napraviti sa sto manje ulaganja za pocetak pa da nesto naucim korisno od vas !

Idealno spustanje vozila jeste da dam jedno 400eura za sportske amortizere sa oprugama u kompletu sto mi trenutno ne dolazi u obzir ni pod razno :)

Sto znaci trazimo alternative...

Moja alternativa u ovom slucaju jeste kupovina "SPORTSKIH OPRUGA" amortizeri ostaju fabricki...sad hocu da naucim sta se desava kad to uradim,koje su prednosti,koji su nedostatci :) Sto mogu ocekivati sa tom kombinacijom???

Sem sto cu ustediti jedno 600-700km :)

LP

Član
Inace volim kad se ti javis jer ostavis pametan komentar :D a sada si mi bar trebao link ka jednoj takvoj temi ostaviti da ne lutam :D

tako je tema bas ima dosta..

al ja ti zelim preporuciti gewinde imas ih sad po 200eura...mogu ti recii iz iskustva da ce ti biti bolje nego neke opruge...

a sa oprugama mozes ocekivati skakanje,i na 120km/h kad naletis na nesto,osjecas da ce ti zadnji kraj letjeti u zrak..

Član
da necu slucajno searchat umjesto tebe :) pisao sam svaki put u tim temama dosad, ne da mi se vise vala ponavljat gradivo...

Član
Ja bi uzeo originalne polovne opruge sa GSI modela - mozda cak i zajedno sa amortizerima ako nadjes.

Nece izgledati nesto drama dobro, al sto se voznih osobina tice, mislim da je to najbolja solucija :icon_biggrin:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.