RS TURBO je napisao(la):ovaj kabl sto ide sa daljinskog nebi smio "on" paliti zmigavce (da on daje struju i da pali sijalice) jer on sluzi samo za signal, tacnije da samo dadne + za pobudu na releu ( da rele uklopi i propusti struju) jer ako on (daljinsko) bude palio zmigavce, velike su 4 sijalice potrosaci i cisto sumnjam da ce dugo izdrzati, a da ne izgori...
RS TURBO je napisao(la):Ovo je najjednostavnije prikazano kopcanje, a i rele zmigavaca... Ja mislim da si skuzio sta mislim...
Samo da dodam da stavis na ovak kabl gdje je dioda jos osigurac od 5A ili 10A, sto sam zaboravio nacrtatiovaj kabl sto ide sa daljinskog nebi smio "on" paliti zmigavce (da on daje struju i da pali sijalice) jer on sluzi samo za signal, tacnije da samo dadne + za pobudu na releu ( da rele uklopi i propusti struju) jer ako on (daljinsko) bude palio zmigavce, velike su 4 sijalice potrosaci i cisto sumnjam da ce dugo izdrzati, a da ne izgori...
trizex je napisao(la):RS TURBO je napisao(la):ovaj kabl sto ide sa daljinskog nebi smio "on" paliti zmigavce (da on daje struju i da pali sijalice) jer on sluzi samo za signal, tacnije da samo dadne + za pobudu na releu ( da rele uklopi i propusti struju) jer ako on (daljinsko) bude palio zmigavce, velike su 4 sijalice potrosaci i cisto sumnjam da ce dugo izdrzati, a da ne izgori...
Da te razrahatim malo, sebi sam u Tipoa ugradio ovako (2 diode, direkt u zice od zmigavaca) prije dobre 4 godine, i dan danas fercera savrseno, dnevno se otkljuca/zakljuca barem 5-6 puta, a obicni onaj Scorpion alarm s pijace : )
-Suki- je napisao(la):RS TURBO je napisao(la):Ovo je najjednostavnije prikazano kopcanje, a i rele zmigavaca... Ja mislim da si skuzio sta mislim...
Samo da dodam da stavis na ovak kabl gdje je dioda jos osigurac od 5A ili 10A, sto sam zaboravio nacrtatiovaj kabl sto ide sa daljinskog nebi smio "on" paliti zmigavce (da on daje struju i da pali sijalice) jer on sluzi samo za signal, tacnije da samo dadne + za pobudu na releu ( da rele uklopi i propusti struju) jer ako on (daljinsko) bude palio zmigavce, velike su 4 sijalice potrosaci i cisto sumnjam da ce dugo izdrzati, a da ne izgori...
ne znam na kom autu ovo funkcionise ali ovo nece raditi ni na jednom meni poznatom autu.
ide ta zica dalje na sve a 4zmigavca tacno....ali preko rucice zmigavaca i prekidaca sva 4 zmigavaca....
npr kad je na rucici lijevo napon ode samo na lijeve,kad je desno onda ide na desne a kad uklopis prekidac za sva 4 onda razvede struju na sva 4 zmigavca.
shodno tome kad je rucica na neutralnom i prekidac za sva 4 iskljucen samim relejom nemozes upaliti niti jedan zmigavac....
sta je sa relejm sa samo 3 nogice,a takvih ima jako puno...
RS TURBO je napisao(la):-Suki- je napisao(la):RS TURBO je napisao(la):Ovo je najjednostavnije prikazano kopcanje, a i rele zmigavaca... Ja mislim da si skuzio sta mislim...
ne znam na kom autu ovo funkcionise ali ovo nece raditi ni na jednom meni poznatom autu.
ide ta zica dalje na sve a 4zmigavca tacno....ali preko rucice zmigavaca i prekidaca sva 4 zmigavaca....
npr kad je na rucici lijevo napon ode samo na lijeve,kad je desno onda ide na desne a kad uklopis prekidac za sva 4 onda razvede struju na sva 4 zmigavca.
shodno tome kad je rucica na neutralnom i prekidac za sva 4 iskljucen samim relejom nemozes upaliti niti jedan zmigavac....
sta je sa relejm sa samo 3 nogice,a takvih ima jako puno...
OK![]()
code: KR je napisao(la):e ljudi dzaba izmisljajte vrucu vodu,kakav prekidac i budalastine,samo komplikujete stvar,najnormalnije spojiti na zice od zmigavaca na rucicama ili na snopu instalacije koji ide na stopove, dvije diode,lijeva i desna strana,kao sto svako normalan radi.
vecina novih alarma ima vec ugradjen relej za zmigavce,tako da i nije potreban dodatni.
trizex je napisao(la):dioda, par ampera, spomeni da ti treba da spojis zmigavce pa bi ti trebali pomoci, bilo koja prodavnica elektroopreme tipa dioda, releja, osiguraca itd. itd. , trebaju ti 2 takve diode, jednu stranu im spojis zajedno na tu zicu sto dolazi od alarma, a onda svaku diodu na po jednu stranu auta da dobijes na kraju funkciju sva 4 zmigavcavoila : )