Skoda fabia 2002 pomoc

Skoda fabia 2002 pomoc

Član
Ako neko zna kako se skida tapacirung zadnjih vrata, pogotovo onaj podizac prozora,i da li je nezgodno radi dugmeta centralnog zakljucavanja. Pusta vodu unutra,izgleda da je ona unutrasnja zastita popustila,skidao sam na nekim drugim autima ali ovdje se nekako zalomilo,nece ni na jednu stranu, hvala unaprijed

Član
tapacirunge nije neki problem skinut... :icon_rolleyes: samo moze biti problem lim podizaca stakla, jer je zanitovan na fabijama prije facelifta... a vodu pusta guma oko podizaca, tu spuzvastogumena traka popusti, stavis svuda diht masu i miran... nije skupo, ali treba malo vremena i zivaca ;) isto trebam odradit nekad, takodjer lagano "mokre" tapacirunzi, pri jacoj kisi

Član
Ako ti samo zbog vode sto curi, ne trebas skidati taj lim, samo silikonom obljepi donji dio vrata, recimo donju trecinu, i nece ti vis epustati...to je boljka kdo svih Fabija, vremenom sve tu propisaju vodu...ako ti je krepo podizac pa moras lim skidat, reci pa ti objasnim :)

Član
silikon nije bas trajnije rjesenje, spadne vremenom, i opet ce mokrit... a to da pustaju, normalno, pisaju u gase :lol: :lol:

Član
podizac nije problem, za lim ne znam,ali ja hocu tapacirung dole,ali ne znam kako jer mislim da silikon s vanjske strane po rubu tapacirunga nije trajno rjesenje jer ce se kad tad odlijepiti od laka tj lima vrata,jel se tapacirung samo povlaci na kopce,i kako skinuti rucku podizaca prozora:icon_question: