Škoda Fabia 1,6 16V

Škoda Fabia 1,6 16V

Član
Interesuje me da li je neko imao iskustva sa Škodom Fabiom 1,6 16V, 77kw, 2007 godina. Najviše me interesuje potrošnja u normalnoj gradskoj vožnji itd..

Pozz svima!
 
Član
sve su to "raskosniji" motori sto se tice gradske... mislim na te slicne atmosferce benzinjare u raznoraznim "kompaktima" i sl, fabia, astra, megan itd... svi redom po gradu trose fino, otvorene se daju spustit normalne voznje, ali da bi se dobilo tih 100tinjak konja, da se kao mala stisne, konstanto se treba drzat u obrtajima i opet trosi heh ... stariji motori, vrijede kao izdrzljivi/"jednostavni" al zato nesto vise cuclaju..

nekih 9-10 litara ce hladno uzet grada, a u spici bolje ne pratit bord...
 
Član
Ja mislim da fino ide za tu težinu i za tu jačinu... Šta znam, dvoumim se da li uzeti.. 10l na 100 km je ipak cifra :)
 
Član
druze normalne voznje ne bih trebala da predje 7-8 litara po gradu. ja imam vectru 1.6 16v i normalice 7-8 a moze i 10 ako je cjepas. to sad normalno da uzima 10l mislim da bas nije u najboljem redu. jer za oepla ti mogu tvrditi za tu potrosnju i garantovati
 
Član
Ne micite nigdje kad je spica. Popij kahvu negdje dok se ne razidje raja :lol: I onda imas otvorenu voznju :lol:
 
gledaj..svi ti motori 1.6 16 v...nebitno da li bio u pezou..fabiji..renou...fordu..ustvari idu na isti fazon..potrosnje su problizne..uglavnom moze se spustiti na oko 7 l kombinovano sa laganom nogom na gasu....ono sto ti mogu rec iz svog iskustva sa 3 ovakva 16ventilca..ford fiesta..ford focus i peugot 307...sve vozila priblizne tezine..
znaci vozio sam ford fiestu 5 ZETEC 2001 g..sportska verzija..te focusa ..i upijevao sam na kombinovanoj voznji(otvorena cesta-magistrala 60-70% + grad 20-30%) spustit potrosnju i ispod 7 litara sa klimom..
kad si opet u gradu u guzvi..popije polijepo..racunaj na 9-10...(to je ljeti..a zimi dodaj 1do2l jos )
sto se tice odrzavanja jako jako zahvalni motori..samo sipaj i vozi..a ja sam se iznenadio kako fino idu...
sva 3 auta su po satu mogla zalijepit 200km/h :D pa sad..ako laze jarac rog ne laze .:icon_smile:

opet..poznato je da VW motori uzimaju nesto sitno vise..ali to ti moze biti pola litre vise..tako da je to opet izmedju 7-8 litara..
ali opet ako si u sarajevskim guzvama...ili tako nekom gradu..zbilja je nemoguce u gradskoj spusiti ispod 10..nazalost..
onda ti je samo plin rjesenje..
 
Član
cuj svako auto ostavi u mjestu da radi moze da potrosi svo gorivo a da ne predje nista mislim da govorimo o voznji nekoj da kazem "normalnoj" mozes naici na radove na putu i da stojis 4 sata u koloni da ne ugasis auto i odmah ce vise trositi vec sto je normala. msilim da za te konje nije preterano nekih 7-8 l potrosnje i mislim da se velika vecina proizvodjaca tu vrti sa potrosnjom
 
Član
Neće ti ni dizel po gradskim gužvama uzimati manje od 6-7 litara ;)

Otvorene vožnje sa takvim motorom možeš komotno izaći 5-6 litara. Kada se uzme u obzir pouzdanost, jednostavnost i cijena održavanja takvi motori su odlična kupovina.
 
Član
Ugardis plin i kad je guzva kad kuliras ti ga zavrsnes, a kad hoces da ga cijepas fino ga odvrnes i rahat si :D
 
Top