Pozdrav,
Imam nekoliko pitanja za postaviti i molim Vas za savjet:
1. Od momenta kupovine Leona bila mi je upaljena žuta lampica koja valjda signalizira određene probleme sa motorom,
2. Nakon nekoliko dana odlazaka kod mehaničara i auto električara, ovaj drugi ustanovi da je problem u EGR ventilu i da bi se trebao mjenjati,
3. S obzirom da troškove navedenog problema snosi prodavac, koji me zbog toga šalje kod svog majstora, naravno kako bi ga što manje koštalo, mehaničar ide kraćim i bezbolnijim rješenjem za džep svog prijatelja. Odlučio je da u crevo koje ide do EGR ventila stavi kuglicu i na taj način ga blokira, da bi ga zatim i na dijagnostici poništio.
4. Pošto je mehaničar to odradio, ja sam se uredno dovezao do kuće i naravno lampica je bila off. Međutim, nakon izvjesnog vremena startujem motor i krenem, kad ono ponovo žuta lampica.
Moje glavno pitanje bi bilo sledeće:
U nedjelju trebam do Neuma na odmor pa me interesuje da li navedeni problem može štetno uticati na mog ljubimca i naravno moj džep?
Mehaničar je rekao: "Samo gas, kada se vratiš mijenjaćemo EGR ventil".
Oprostite ako sam na pogrešno mjesto izložio svoju problematiku, ali nemojte mi uzeti za zlo jer sam se tek "rodio" na ovom forumu.
LP