Scirocco- Nece preko 5200 obrtaja

Scirocco- Nece preko 5200 obrtaja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav kolege.
Ovako kod druga na siroku nece da vrti preko 5200 obrtaja, nece u crveno pa ni naopako. U svakoj brzini, pa cak i u leru ovo mu je maximum. Radi se o 1.8 8v motoru sa karburatorom (jednogrli), motor od 90ks. I prije je imao potpuno isti auto sa istim motorom, i nije imao ovaj problem. Da nije kakva blokada u pitanju, mozda je neko nesto prije cackao. Pomagajte, ne moze se voziti kako treba.:D
Svi savjeti dobro dosli
Ps ima i plin, al je isto i na plinu i na benzinu.

Član
mokeBass je napisao(la):
ima katalizator, mora se provjeriti i ta varijanta, ima li jos prijedloga..;)

provjeri dijagnostiku pa ako kaze sve ok onda izbaci katalizator,ja sam imao rovera sa hondinim motorom i nije htjeo preko 120kmh ni na autocesti,sve pregledavao sto se moglo i na kraju izbacim katalizator i ode rover ko lud :lol: ,ako bude do katalizatora mora staviti drugi ili podesiti parametre ponovo

Član
amkos je napisao(la):
mokeBass je napisao(la):
ima katalizator, mora se provjeriti i ta varijanta, ima li jos prijedloga..;)

provjeri dijagnostiku pa ako kaze sve ok onda izbaci katalizator,ja sam imao rovera sa hondinim motorom i nije htjeo preko 120kmh ni na autocesti,sve pregledavao sto se moglo i na kraju izbacim katalizator i ode rover ko lud :lol: ,ako bude do katalizatora mora staviti drugi ili podesiti parametre ponovo

Drug stari je to model siroka nije novi nema on dijagnostiku :D

Član
mokeBass je napisao(la):
gdje se kaci diagnostika na siroku, hehe staro je to ko grcka;)... drug auto je iz 80tih godina

sta ga popravljas onda :D (sala),ima bar ona da sto se kopca na kablove od svjecica da se vidi rad motora,ali nema tu sta biti nego katalizator ili dio auspuha negdje zastopan,jel se brzo zagrije auto,

Član
odrezat ce se katalizator pa navariti cijev, nego da nije sta do karbasa, da se dzaba ne vozi slavki.. je li imao ko slicne simptome:icon_question:

Član
na usisu, majstori za plin, ugradili kao neki cep, smanjen promjer usisa znaci, i smanjen dotok zraka, pa zato nece da vuce preko 5200...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.