Savjeti o kupovini auta golf 5 gt 2.0 tdi 170ps

Savjeti o kupovini auta golf 5 gt 2.0 tdi 170ps

Član
Prvo bi želio pozdravit sve na forumu i da mi daju savjete i prijedloge o kupovini novog automobila, pošto sam se zaplosio u državnoj firmi nedavno dobio posao za stalno..odlučio sam se za kupovinu drugog automobila tamo preko ljeta da uzmem sam mislio..trenutno posjedujem golf 2 TD-intercooler rabbit sa kojim sam prezadovljan i ne želim ga prodavat nego ostaviti u porodici pošto nas ima 3x...gledao sam šta bi kupovao po mobile.de i te sve strane i domaće stranice..prvo sam mislio kakvog benzinca sportaša al ipak ću dizela zbog potrošnje ..a odlučio sam se za grupaciju VW..riječ je o Golf 5 GT 2.0 tdi 170 ps. pošto sam mlađi želim mlađe i brzo auto..čitao sam malo o tom autu i tako..rekoh da vidim ovdje šta ljudi predlažu kakav je to auto i itd.... Unaprijed bih vam se zahvalio na svakom savjetu :D

Legend
Pogledaj servisnu historiju auta, u ovlastenom servisu OBAVEZNO, nek pregledaju dizne, turbo, ostale potrosne komponente motora, ako nije puno presao, usrecit ces se sa tim autom, ja ti garantujem.. Ja imam taj motor u passatu, dsg mjenjac. KAd sam uzimao auto svasta sam se naslusoa, te dizne te ovo te ono, ja sam uzoe auto sa 169 000 sa full servisnom historijom u ovlastenom servisu, na 158 350 zamjenjene dizne pod garancijom, auto jako mirno radi, jako lijepo ide, jako malo trosi za auto od 1600kg sa dsg mjenjacem i 170ks ne trosi fakticki nista..
Generalno, auto imam 2 mjeseca i jako sam zadovoljan sa tim motorom, kazem ti samo pogledaj historiju auta, ako nije puno presao, i ako je sve uredno, slobodno ga uzmi..

Član
hvala na savjetu druže :D..uzet ću ga u njemačkoj pošto imam tamo rodbine i brata nerođenog koji se bavi uvozom auta..tako da ću polako i sigurno tražit ..samo cijene su visoke onog golfa V GT sa r32 izgledom al motor mi je priči da je ok a polako se može dotjerat ostalo :D