Imam dvojcu drugova koji voze Alfe, naravno rijeci hvale su tu ali pripazi Alfa ti nije auto koje trpi sutra cu zamjenit dio, to moras odma da uradis.

Drugo pripremi se na to da su dijelovi skuplji od nekih njemacki marki naravno ukoliko uzimas originalne za auto, ukoliko ne strahujes od vecih kvarova na vozilu.
Trece ne moze ti svaki majstor popravljat talijane, oni su osjetljivi ako mozes nac majstora koji samo talijane radi bilo bi dobro. Govorim iz vlastitog iskustva jer i ja vozim trenutno talijana.
Cijene dijelova stvarno su zare npr da ti kazem da dvije sajle za mjenjac koje dodju u kompletu sa rucicom mjenjaca kostaju 610 KM bez ruku (za Fiat,za Alfu je skuplje sigurno), naravno original i sve tako u nedogled.
Alfu ne moze vozit svak, nego onaj ko ima pofin djep para heheh fkt il ces je drzat na parkingu :icon_biggrin:
Cuo sam takodje od njih da vole popit dosta goriva :icon_smile: to naravno vazi i od nacina voznje. Recimo samo da tvoje Alfa ima Twin Spark tehnologiju, dakle dodje ukupno 8 svjecica. Njihova zamjena ti je 350 KM.
Moras redovno pratit stanje ulja u motoru, posto pod turama i tezom nogom na gasu znaju i ulja da se napiju a to ako ne pratis moze imat negativne posljedice za motor.
Sad opet naravno ako si peh moze se zadesit da imas vjecno problema sa elektronikom na tom autu, i to im je doista mana mnogih talijana a opet s druge strane ne mora da bude.
Takodje su osjetiljivi pa im ode i varijator faze, mislim da se tako zove, pa motor radi kao dizel i pije vishe goriva. Obrati paznju oko MAF senzora, zna zadavat probleme i to ces odma osjetit na potrosnji koja se kod modela 2.0 po gradu zna bit 25+ lit. na 100 km jurcanja.
ITD ITD .. naprica se ja tebi, moje je da ti prenesem iskustva koja sam cuo od prijatelja koji posjeduju Alfe.
Ako naletis na pravi primjerak uzmi ga al znaj da moras imat para da odrzavas to auto i dosta su osjetljiviji od Svaba da ne govorim Japanaca