Renault Laguna 97' kvar

Renault Laguna 97' kvar

Član
ajmo reno fanovi :)

kolega sa posla voza Lagunu 97' 74k presla (prvi vlasnik), nedavno imao problema sa radnom temperaturom. Kad je skontao sta je bilo je vec kasno, glava se iskrivila, ventili takodje.. poceo da mjesa sa vodom ma belaj pravi

problem je napravio onaj prah za zakrpu hladnjaka, punac mu nasuo previse jednom prilikom i sad belaj
tako uradi v. servis i zamjeni sve sto je trebalo al opet temp nije uredu, ide lako preko radne. Da ventilator neradi nije, radi on al bas bas kasno pali

Sta moze biti?

Unaprijed zahvaljujem

Član
nema na cem' i drugi put :) a moze biti i da ne radi prva brzina ventilatora (ako ima dvije), moze biti da je protok smanjen jer je bilo zacepljenja od praha, da je vodena pumpa oslabila, al' et, pocni od najosnovnijeg, ako ima zraka odmah ce praviti probleme :)

Član
isti problem imao odzraka samo dobra ,inace su renoi specificni po tome neravnomjeran rad i teperatura ... ako se neozdraci dobro.

Član
Ja sam imao isti problem sa predhodnim autom kada su me nagovorili da naspem taj prah :icon_mad:. Sada mu se zacepio i mali i veliki hladnjak i zbog toga ne moze da se ohladi. Kakvo mu je grijanje u kabini, ja sam ga izgubio skroz, cak se i poluga za prebacivanje tesko micala.
Neka pokusa sa onim sredstvima za ispiranje hladnjaka, ja sam posle jedno 5-6 tretmana uspio malo ocistiti hladnjak ali neka zna da taj hladnjak vise nikada nece biti isti. Ja dok ga nisam zamijenio nisam smio forsirati auto na usponima jer bih uvijek poceo da dize temperaturu.

Evo da i ostali znaju, kod mene je bio u pitanju prah za zaptivanje hladnjaka proizvodjaca "ABRO" pa da dobro razmisle prije nego ga ubace u rashladni sistem ;)

Početnik
da bas imao sam takve 2 lagune,i bas su specificne po toj ozraci,napatio sam se svaki put kad sam to radio...ugl pogledaj to prvo..jer kad neozracis dobro,nit radi kako spada,temp se penje,vazda neki problemi...a sto vent kasno pali,moze bit da termostat kkasno otvori,jer kao sto je poznato nece se vent upaliti ako nema vode u hladnjaku..ali odzraka najprije..

Član
koristio taj abro prah, nikakvih problema, mora , MORA MORA , se ispostovati procedura do slova sta pise, upaliti grijanje u autu obavezno na toplo/max, ugrijati motor na radnu temp, da upali vent par puta, da nema zraka u sistemu (ako negdje ocito curi, bar privremeno necim zatvoriti dok se naspe prah) i nema problema.....i kad se naspe otici vozati se okolo, ja se vozao sat i po bezveze, samo da odradi svoje, i nikakvih problema, taj hladnjak je jos kod oca na autu i radi sve....