mangusta je napisao(la):Pozdrav raja, evo gledam malo po netu ovog clia i simpa mi je, htio bi samo benzinca 1.6 ili mozda 1.4 ali radije 1.6. e sad kakva su vasa iskustva sa tim kolicima? gledao sam 2002+ godiste,i kako bi plin sjeo u njega? jer putovace se na posao pa.... hvala....
elmo je napisao(la):mangusta je napisao(la):Pozdrav raja, evo gledam malo po netu ovog clia i simpa mi je, htio bi samo benzinca 1.6 ili mozda 1.4 ali radije 1.6. e sad kakva su vasa iskustva sa tim kolicima? gledao sam 2002+ godiste,i kako bi plin sjeo u njega? jer putovace se na posao pa.... hvala....
1.4 16 v 2003 godina oko 98 KS, kolega ga ima vozimo se na posao i nazad dnevno oko 40 kilometara.
Auto dobro ide, nije neki trkač al fino ide, nije neki potrošač ne bi smio više od 8-9 l/100 km, gradske što je prihvatljivo.
Mana mu je mali gepek, premali.
Plin u ovakvom autu je mrtva fula, ako hoćeš štednju i 6l/100 km kupi golfa dvicu dizela :icon_biggrin:
Plin se po meni ugrađuje na mašine 1,8 pa na dalje jer su ona jače pa mogu da podnesu gubitak snage,
eh da, iako ovaj clio ima skoro 100 KS sa upaljenom klimom i pokušaju vožnje uzbrdo (dvojica u autu) ne ide gubi snagu, a nagle startove i ubacivanja u saobraćaju sa klimom zaboravi, hoće se ugasiti :icon_smile:
Toliko od mene![]()
normala je napisao(la):elmo gdje si ti pokupio informaciju da ugradjnom sekventnog plina auto gubi snagu ?
roki_actros je napisao(la):Oko 1200 KM dodje sequent plin...Usteda je ukoliko prevaljujete veliki broj kilometara...Kod sequenta se jedino osjeti u visokim obrtajima, prijatelj ima Megane 2,0 16V jede asfalt iako je plin...
elmo je napisao(la):Gubi se sigurno, ipak je to plin i motor je prvenstveno dizajniran za benzin, a drugo šteti motoru iako svi tvrde da ne šteti, jer preporuka je da se na dva rezervoara plina potroši i jedan rezervoar benzina,
nodiash je napisao(la):Nesto mi puno da taj clio 1.4 16v uzima 9L :icon_confused: