radna temperatura alfa 156 1.9 jtd

radna temperatura alfa 156 1.9 jtd

Član
mozel mi neko reci radnu temperaturu na alfi 156 1.9 jtd 115ks temperatura mi ne prelazi 50 stepeni zimi ljeti, osim ako malo potjeram znaci stalno u 4-5hiljada obrtaja dodje do 55 i ne ide preko a grijanje je onako ok al kad dodje to do 55 onda je drama dobro do cega je ako neko zna molim za odgovor.

Član
Termoprekidac te mozda zeza, mislim da je to nesto jeftino, idi nekom serviseru i reci sta je, ne bi to trebao bit problem.

Član
isti slucaj meni bio godinu i po s fiat bravom 1.9jtd, promijenio termostat, savrseno radi grijanje i kazaljka od temperature sekundu ispod pola, ;)

Član
ima termostat ima sve al izgleda da je zaglavio i da ne zatvara maloprije malo sam bio potjerao i dodje do 90 i stoji i malo nakon tog opet pade na 50 a nisam provijerio temp moram otic sutra do servisa pa da mi provjere i da vide sta je. hvala na odgovorima a i ja mislim da je termostat. javim vam kad napravim

Član
Termostat je sigurno, to je boljka vecine JTD motora (jedina:). Na 156-icama zna cesto senzor lagati malo,pa pokazuje manje nego sto jeste,ali kako je kod tebe jedva 55 u normalnom radu,termostat je 99%,oko 100KM kosta valjda,zavisi ko proizvodi, original je BEHR,a imas i zamjenske FACET,VERNET itd

Član
dumpors je napisao(la):
Termostat je sigurno, to je boljka vecine JTD motora (jedina:). Na 156-icama zna cesto senzor lagati malo,pa pokazuje manje nego sto jeste,ali kako je kod tebe jedva 55 u normalnom radu,termostat je 99%,oko 100KM kosta valjda,zavisi ko proizvodi, original je BEHR,a imas i zamjenske FACET,VERNET itd

znas li imal se gdje to kupit u tz ili blize jer sam gledao kod nas je 180 km nema jeftinijeg