Član
Evo da i ja predstavim svoj projekat 
Trenutno sam u fazi istrazivanja kako i sta, i prikupljanja sredstava neophodnih za izvodjenje radova.
Dakle auto je Rabbit snow fan syncro (syncro za svicarsko trziste koliko sam ja upratio).
Auto je preslo solidno km
, uvezen je iz svice 99. godine sa svom papirologijom, servisnom knjigom,svim racunima i historijom. U zadnjih 10 godina ga je vozio moj stari, koji inace vozi pravo penzionerski tako da je auto ocuvano pravo. Malo je stradao od stajanja vani, sitna korozija na poklopcu prtljaznika, farba malo izblijedila ali nista strasno. Mehanicki je u odlicnom stanju, mjenjac je zimus radjen.
Posto je konacno meni pao u ruke
odlucio sam da je vrijeme za upgrade 
Odlucio sam se za 1.8 16v masinu. Motor oznake PL, posto pase vecina elektronike i kompletan sistem za dovod goriva. 129KS i 168Nm je dovoljno za sada
Spisak bi bio ovakav:
- motor PL
- razvodnik za isti
- bobina za isti
- kablovi paljenja za isti
- instalacije za motor i paljenje (ako nemognem naci kompletirane sam cu ih sastaviti)
- ECU, kompjuter za knock senzor i ISV (idle stabilisation valve)
- usisna grana 42mm (sa 9A motora)
- korpa za 16v (lamela mora od 8v posto se razlikuju zubi na mjenjacu)\
Postoji jos par stvari koje sasvim nisam nacisto kako i sta
- crijeva za hladnjenje (je li se to moze napraviti po mjeri ? necu mjenjati hladnjak jer je kod mene fabricki cak veci nego kod 16v, kod mene je 525mm a kod 16v je 430mm)
- nosaci motora (koliko se razlikuju nosaci motora od 8v i 16v ?)
- custom cijev od izduvne grane do katalizatora (ovo mi je tranutno najveci problem, ima li ko kakav prijedlog kome da se obratim za ovo?)
Dalje ce ici upgrade kocnica.
- naprijed ce ici 239mm ventilisani diskovi i plocice odgovarajuce
- nazad za sada ostaju fabricki dobosi promjera 239mm, znam da zadnji diskovi od gtia imaju problema, pa dok skontam od kojeg auta pasu nazad diskovi na syncra (ima razlike nego kod obicnog golfa)
Trenutno sam u fazi istrazivanja kako i sta, i prikupljanja sredstava neophodnih za izvodjenje radova.
Dakle auto je Rabbit snow fan syncro (syncro za svicarsko trziste koliko sam ja upratio).
Auto je preslo solidno km
Posto je konacno meni pao u ruke
Odlucio sam se za 1.8 16v masinu. Motor oznake PL, posto pase vecina elektronike i kompletan sistem za dovod goriva. 129KS i 168Nm je dovoljno za sada
Spisak bi bio ovakav:
- motor PL
- razvodnik za isti
- bobina za isti
- kablovi paljenja za isti
- instalacije za motor i paljenje (ako nemognem naci kompletirane sam cu ih sastaviti)
- ECU, kompjuter za knock senzor i ISV (idle stabilisation valve)
- usisna grana 42mm (sa 9A motora)
- korpa za 16v (lamela mora od 8v posto se razlikuju zubi na mjenjacu)\
Postoji jos par stvari koje sasvim nisam nacisto kako i sta
- crijeva za hladnjenje (je li se to moze napraviti po mjeri ? necu mjenjati hladnjak jer je kod mene fabricki cak veci nego kod 16v, kod mene je 525mm a kod 16v je 430mm)
- nosaci motora (koliko se razlikuju nosaci motora od 8v i 16v ?)
- custom cijev od izduvne grane do katalizatora (ovo mi je tranutno najveci problem, ima li ko kakav prijedlog kome da se obratim za ovo?)
Dalje ce ici upgrade kocnica.
- naprijed ce ici 239mm ventilisani diskovi i plocice odgovarajuce
- nazad za sada ostaju fabricki dobosi promjera 239mm, znam da zadnji diskovi od gtia imaju problema, pa dok skontam od kojeg auta pasu nazad diskovi na syncra (ima razlike nego kod obicnog golfa)