lauda_bc je napisao(la):
allroad je napisao(la):
Samo kod nas mjesec dana treba da ga registrujes.. U svici dodjes lijepo platis, gospodja ti upise u saobracajnu, il napravi novu, daju ti tablice i za 5 minuta gotovo
druze al u Svici platis papreno osiguranje. i zato i imas uslugu na nivou. u brckom mislim da nema skuplje registracije od nekih 600-tinjak maraka i dobijes relativno brzo. da platis ko u svici registraciju sigurno bi i kod nas imao za tako kratak rok.
ode ti jarane daleko
jest im registracija veca, al su im vece i plate ( ne cekaju dugo registraciju )
u nas je registracija jeftinija al su i plate male ( cekamo po 7 dana ragistraciju )
neko rece da je dobio produzenje registracije za 2 minute, vjerujem da jest, al je naletio na onog radnika koji je proteklu noc dobio dobar sex od zene pa je zato na poslu bio raspolozen :icon_smile:
ja udjem u Živinicama u mup, ne bitno sad sta je da li je odjava vozila , prijava registracija itd.. udjem prvi nikog nema, na salteru nema nikog ni s ove ni s one strane, tamo pogledam u drugu kancelariju ( nema vrata pa se sve vidi ) tamo gospodje piju kafu i napuseno da brat brata ne vidi od dima.. i nekad kroz 5-10 minuta dodje ta do mene, dobar dan ,dobar dan, evo da odjavim ovo vozilo, tu je evo i vlasnik samnom, uze papire , navratite kaze 2 sata :icon_mad:
to je samo primjer jedan obicni
registrovao motor 125 ccm, kod njega ide registracija kao u auta, svake godine, 230 KM platio ,dobio policu ,predao u mup, dođi kaze za 5 dana :icon_smile: nije problem eto me svakako se motor sad ne voza. profulam ja ovih 5 dana i dodjes kroz 7 dana, nije jos gotovo, izvinite, nema nam tablica , ja opet kuci, dolazim opet za 3 dana, tad je sistem pao, navratite poslije podne, i nisam taj dan dolazio nego dodjem sledeci dan ujutro rano, ja tamo kaze jos nije sistem urađen. i onda sam slucajno naletio u mup kroz 5 dana i dobijem tablice i saobraćajnu .. to je ukupno čekanje bilo 16 dana, pola mjeseca