Problem sa servo pumpom

Problem sa servo pumpom

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Znam da imam najvise tema vezanih za kvarove, znam da sam trebao prodat auto, znam da mi se jos samo boca od brisaca nije pokvarila ali vas molim da me malo uputite dalje

Imam problem sa servom, tacnije cuje se kad okrecem volan, iako volan nije nista tezi.
Cuje se neki tup zvuk jbg, juce sam dosuo ulja i prestalo je. Ali se kasnije opet pojavilo
Boca mi je sva mokra, danas oprao motor, i auto bio vani cijelo vrijeme, nema kapanja, nema nista
Sad prije nego sam ga krenuo uvest u garazu, otvorim bocu, ima ulje, ATF sam sipao, onaj crveni
Dok sam uvezao u garazu, bilo je malo manevrisanja, otvorio sam ponovo haubu i sva je boca prljava, cini mi se kao da na cepu ima neki odusak kroz koji je izaslo ulje
da napomenem da sam palio auto, i lezao pod servo pumpom, cujem je kako grebe, isto kao da u njoj nema ulja uopste, ili je taj neki lezaj il sta vec

sutra cu majstoru, ali dajte savjete,, ne bih da budem ko tele

zvuci mi kao da je servo pumpa otisla a ona obicno "grebe" kad fali ulja, kad ima zraka u sistemu i kad ode...

;)

Član
samo da nije letva volana, pumpu cu vec naci, letva bi bila pravo problematicna:icon_eek:

ako ti je letva otisla onda ti ulje curi U manzete na letvi volana ito obicno iscuri kad se auto ne voza dan-dva

Član
Je li ti se to cuje kad stalno motas ili samo kad ga zadas punim do granice?
Ne znam kakav ti je taj odušak ali nevjerujem da ti je na njega moglo izac ulje.
Mislim ovo ti govorim jer je i kod mene isto mokra boca izgleda fali ona gumica na cepu pa sam ja to krkanski zavio i sad je sve ok, a imao sam te zvukove kao ti i majstor mi je samo zategno nešto ne znam šta nisam bio tu...

Član
electroboy je napisao(la):
ako ti je letva otisla onda ti ulje curi U manzete na letvi volana ito obicno iscuri kad se auto ne voza dan-dva

tu nema nista, tu je suho, mokar mi je komplet prednji kraj bio od ulja, ventilator i sve oko njega, a nigdje nisam mogao vidjeti da kapa

Franki je napisao(la):
Je li ti se to cuje kad stalno motas ili samo kad ga zadas punim do granice?
Ne znam kakav ti je taj odušak ali nevjerujem da ti je na njega moglo izac ulje.
Mislim ovo ti govorim jer je i kod mene isto mokra boca izgleda fali ona gumica na cepu pa sam ja to krkanski zavio i sad je sve ok, a imao sam te zvukove kao ti i majstor mi je samo zategno nešto ne znam šta nisam bio tu...

stalno se cuje, doduse ne cuje se kad malo okrenem volan, nego malo jace i cujem taj zvuk , isto da neko stenje pod haubom:lol:

Član
scorpio je napisao(la):
a jel ti iko napomenuo da se nivo ulja u boci od serva gleda dok auto radi

nisam to znao dok nisam juce malo googlao, receno mi je da se ulje sipa na minimum ako je auto ugaseno, treba da bude max kada je auto upaljeno
kod mene je dobar nivo ulja, ali mi je izbacivalo na bocu, nisam vidio gdje tacno,jer sam to maloprije skuzio,ali cini mi se da je na cepu
sad zasto skripi veze nemam, ali je uzasno, ne mogu docekat sutra da vidim u cemu je problem, ili cu auto u garazu na zimski san, ili cu ga vozit i dalje:icon_mad:

scorpio je napisao(la):
a jel ti iko napomenuo da se nivo ulja u boci od serva gleda dok auto radi
prvi put cujem za to... gleda se ili na hladan motor ili na vruc...

Znam da na starijim autima se tako gledalo ulje u autom getribama ali ne i u servo posudi.

Ja mislim da na svakoj boci od servo ulja pise max cold i max hot, a kada je hladan, treba razina biti na max cold ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.