problem fiat bravo dizel

problem fiat bravo dizel

Član
kazaljaka od goriva mi nepokazuje tacno i ostanem bez goriva, haj ostavim auto, odem kuci, uzmem kanister benzinska ovo ono, naspijem u auto i pali i nece da sastavi, izverglo akumulator, skopcam ga na kablove i pokusavao najmanje 15x dok se neizgubi ono pravo verglanje al nece da upali, netraje dugo verglanje jedno 3-4sekunde i opet se ono kao istrosi akumulator, bil normalno sastavio do sad il se filter nafte zaprljao kako mi je nestalo goriva? ima li iko da zna gdje se tacno u fiat brava JTD nalazi filter, neke slike da se nadju na google i obiljezi mi gdje se nalazi i objasni mi sta da uradim..

Član
filter nafte je pod haubom, tacnije u blizini odjeljka za brisave. metalna valjkasta stvar sive boje. iznad nje imas pumpicu kojom izvlacis zrak iz sistema. vjerovatno ti je povukao zrak kad si verglao uprazno

Član
ja bih provjerio pumpu nafte, sumnjam da je do filtera. Ili odvezi to nekome da pogleda,ako nisi vican mehanici bolje ne cackaj.

Član
fijati imaju osigurace kad ti nestane goriva dok ga nevratis nemozes upaliti probaj ispod svoga sjedista vidjeti imali ikakav jer je kod moga prijatelja tako bilo