preporuka za Chip tuning

preporuka za Chip tuning

Član
zdravo svima,

naime,planiram da chipujem svoj auto. gledao sam na piku neke tuning kuce,aj da to tako nazovem. ne znam sad tacno po imenu koje su,a mrsko mi trazit na piku. uglavno,jedni su iz tuzle,a drugi iz brckog.

raspitao sam se i kod jednih,i kod drugih. lik iz TZ kaze da bi me chip kostao 200 km (inace je rijec o megane 2005. 1.5 dci ) ,s kojim bih dobio 20 ks i ne znam sad koliko obrtnog momenta, dok ovi iz brckog traze 350 km, i dobio bih iste rezultate.

i naravno da sam upitao u cemu je razlika njihovog tuninga od ovih iz TZ,i rekli su kao postoji mnogo nacina na koji se moze to uraditi,odnosno sfuseriti,i sta ja znam.

sad sam u dilemi. volio bih da mi vi ( koji imate veze i znate nesto o tome ), kazete gdje to mogu obaviti,i koja je cijena. hvala unaprijed
 
Da ne bi bilo rekla kazala koliko si konja dobio , ja bez valjaka ne bi dao megajveru da mi cacka , znaci crno na bijelo izmjeri da ja to vidim a to ces postici samo ovde http://www.smchiptuning.com/
Ili da ides u Zagreb
 
Član
To u Tuzli je Hitech i dobri su, otiđi uradi, osjetićeš razliku i piči kući ( ako nemaš para za SM) ;) Da dalje džaba ne diskutujemo, ja ne bih dao tolike pare za remap i da radim otišo bi u Hitech...
 
Član
da,naravno,pretpostavio sam da ce SM doci u igru,ali sumnjam da bih imao keša za to.

ovo u TZ mi odg cijenom,jbg. i ja bih najvise volio kada bi mogao SM,ali ne ide.

jer to me zanima,da li cu se pokajati nakon izvjesnog vremena,ako bi recimo radio u tuzli?

i nadam se da kod njih odma mogu i na valjke,da vidim sta sam zapravo dobio.
 
Član
Valjaka u Tuzli nema, ali eto kažu kad opet sjedeš u auto i stisneš ga da se "očaraš" ( satisfakcija što nema dyno)... otiđi slobodno i uradi, dosta auta rađeno i niko nema problema...
 
Član
vidjecu jbg,jer sad da imam puno izbora - nemam. vjerovatno cu kod njih tamo,pa sta bude. hvala ti svakako,a i ostalima.
a nadam se i da ce se jos neko javit,ko je mozda i radio kod njih

arminnn je napisao(la):
Kakav je to chip tuning za 200 KM ko radi :icon_question:

http://hitech_tuzla.pik.ba/
 
Legend
Da se razumijemo chiptuning nije mudro slovo, pogotovo ne na ovim stock autima koje vecina nas vozi (fabricki turbo, fabricke dizne) itd itd..
vise od 50% tih tjunera kupuju ili uzimaju mape sa interneta i upisuju ih, naplate ti 300-400-500..+ maraka i naprave te debilom, realno..

Ja sam chiptning radio kod Nermina, ovdje iz Sarajeva momak, dobro radi, zadovoljan sam,evo sad ce godina kako sam mapirao auto i nema jos uvijek nikakvih problema..

U normalnom rezimu voznje, auto trosi manje to je 100% provjereno, znaci nemam ti ja sta lagati niti imam ikakav procenat od gore navedenog.. govorim ti svoje licno iskustvo..

HiTech Tuzla, momci takodje dobro rade, povoljni su, usluzni, rade dobro i kvalitetno to je sigurno, i sto je najbitnije ne uzimaju tudje mape vec oni prave svoje (bio sam svjedok pravljenja custom mape), znam par auta koja su gore uradjena i sva idu pravo dobro.. tako da tople preporuke i za njih svakako..

Izbjegavaj da dajes velike pare za chip, jer realno ne isplati se da neko zbog par sati posla uzme tolike pare, to je prva stvar, druga stvar je da izbjegavas ove home made chunere koji se tek uce, dakle gledaj da uradis chip kod nekog ko iza sebe ima bar 20tak auta uradjenih, ko je strucan, da poslije ne bi zalio..

sretno ;)
 
Član
Ja sam radio kod http://safe-chip.com/ i još par poznanika je uradilo na JTD i TDI motorima, najpovoljnije a opet provjereno :icon_smile:

Ne znam radil te motore al eto imaš kontakt možeš provjeriti ;)
 
Član
eh to,noke :D
to sam zelio cuti. sad mi je drago kad se mogu u nekim granicama pouzdati u Hitech iz TZ. jer kao sto rekoh,ako ljudi rade kako treba,onda cu im rado i otici. samo sam trebao dobiti koju pozitivnu rijec o njima,da znam da nisu neki levati i slicno.

hvala ti puno na odgovoru!

adi187 je napisao(la):
Ja sam radio kod http://safe-chip.com/ i još par poznanika je uradilo na JTD i TDI motorima, najpovoljnije a opet provjereno :icon_smile:

Ne znam radil te motore al eto imaš kontakt možeš provjeriti ;)

hvala adi,budem i to pogledao,cim dodjem kuci :icon_biggrin:
 
Početnik
Nije da ih reklamiram, ali kad bi to radio ONI bi bili moj izbor! U svakom slucaju pametnije je cuti vise misljenja i iskustava! Dvojica glupih su pametniji od jednog pametnog, tako barem kaze narodna poslovica!!!:icon_confused:
 
Član
daki je napisao(la):
Nemoj nemoj u TZ radit, nije HiTech za tebe ;) ;) ;)

Imas ovaj safe chipe i SM pa opleti. ;)

je li to sad treba biti zajebancija,ili sta?

kao sto rekoh,sa skuplje opcije nisam raspolozen. ako cu biti zadovoljan i sa ovim,onda cu to i uraditi.

turbo_energy je napisao(la):
Nije da ih reklamiram, ali kad bi to radio ONI bi bili moj izbor! U svakom slucaju pametnije je cuti vise misljenja i iskustava! Dvojica glupih su pametniji od jednog pametnog, tako barem kaze narodna poslovica!!!:icon_confused:

nadam se da mislis da hitech. a u pravu si za poslovicu :)
 
Top