Prednji amortizer - problem

Prednji amortizer - problem

Ovako, u zadnje vrijeme sam se bas zadao oko auta da ga sredim i nakon duzeg vremena nakanio sam se da skinem prednji desni amortizer da vidim sta je sa njim.. jer je desna strana niza za 1 cm od lijeve... kad pokusam malo da zaljuljam desnu stranu nemogu puno, kao da sam stavio sportske amortizere... jako kratak hod ima a na lijevoj strani normalno... zaljuljam, odmah amortizer smiruje oprugu dok na desnoj strani nije takav slucaj... odlucim promijenuti amortizer jer sam imao jos jedan u rezervi, ko nov... eh, prvo sto sam primjetio kad sam skinuo komplet glavicinu sa amortizerom, da je odbojnik "unisten", i da je ona donja guma na amortizeru poderana... izvadim amorizer, probam rukom da ga izvucem, vidim da nije do njega jer je dobar... da ne duljim, stavim ovaj amortizer jer znam sigurno da je dobar, namontiram ga, usput promijenim selene trapa i krajnicu jer su bile lose i jos odbojnik uzmem... sve namontiram... rezultat: lakse motanje ali mi je opet desna strana ostala "kruta".. ima ono hoda ali sigurno 50% manje u odnosu na desnu stranu...

Pitanje: sta vi mislite do cega bi moglo biti.. nesto kontam da nije do opruge... tvornicke su opruge sve :icon_question:

Član
Pucala je nekad kod nekog jedna opruga. Pa je postavljena meksa ili tvrđa, zavisi kojom je stranom neko nekad udario u ivičnjak ili nesto slično pa je kupio i postavio oprugu od tog vozila ne gledajući da li je ista kao i druga