Član
Interesuje me da li neko ima Punta MK2 od 80ks benzinca,zapravo me interesuje kolika mu je potrošnja na putu i u gradu.
emirEX_sa je napisao(la):potrosnja izmedju 8 i 10l u gradu a vani ispod 7l
emirEX_sa je napisao(la):potrosnja izmedju 8 i 10l u gradu a vani ispod 7l
idosa je napisao(la):Malo i mene to zbunjuje 8 do 10 a vani ispod 7L to su razlike u 3 do 4 litra... Zato sam malo proguglo i nisam nigdje nasao da taj motor prelazi 7.5 potrosnju.
Igor_RS je napisao(la):ja sam imao taj punto, po gradu ne prelazi 8litara sa klimom![]()
emirEX_sa je napisao(la):te cifre od 7 litara su u idealnim uslovima. kod nas u gradu sa guzvom i sa upaljenim svjetlima cijelo vrijeme i voznjom po principu "stani-kreni" nemoguce da auto prosi ispod 8l, mozda dizel ali benzinac nikako. pokazivanje na bord-u nije nikavo mjerilo potrosnje. znam po sebi, auto mi trosi oko 7,5 - 8l po gradu ali na otvorenoj ispod 6l, a u pitanju je 1.2 8v sa 60KS.
jos nesto, pustite se stranica sa testovima. bolje vam je da malo procitate iskustva stvarnih vozaca a ne testnih voznji u idealnim uslovima.
koga interesuje nesto vise o fiatima tu su sljedece stranice pa se malo vise informisite
www.crofiat.com
www.fiatisti.hr
www.puntosports.co.uk
http://www.fiatforum.com/