Potrebne informacije Peugeot 206 Sarajevo

Potrebne informacije Peugeot 206 Sarajevo

Jel ima netko iz Sarajeva da zna nesto o ovom Peugeotu 206? evo link:

http://www.pik.ba/artikal/2299206/peugeot-206/

Član
Ne znam nista o autu, ali prva stvar, po meni je precjenjen.

Ja sam svog 206 prodao za 6100 i to jedva. A moj je bio sa 4 vrata, doduše malo slabiji motor, 1.4 75ks, 2001 godište. Sve ostalo kao i ovaj, čak i kilometraža, zapravo ovaj nema airbag, moj je imao.

Drugo, odvezeš ga u ovlašteni, i sve ti ljudi kažu o stanju auta, čak i kilometražu za zadnje servisiranje u ovlaštenom, pa i ako je uvoz.

Treće, GTI, a 90ks?

Član
konkretno ne znam nista o ovom autu, sa ilidze sam i vozio sam dve 206ice pa mi stalno zapadaju za oko, ali ovaj prvi put vidim na piku.

ovo je stari 1,6 8V koji trosi a ne ide, definitivno nije GTI, jedino ima poklopac rezervoara od S16, branici su XS, reljefni H4 farovi i nema bokove jer je starija izvedba do 2000. godine. Stara unutrasnjost baznog modela, nema boarda, manuelna klima. Znaci malo opremljeniji bazni model. Realna cena ovom autu bi bila 5500KM...

Da me pogresno ne shvatis, 206 1,6 16V je odlican auto, fantasticno ide a umerenom voznjom, potrosnja se moze svesti na 6,5l, ovo je 1,6 8V koji bi trebao zaobici u sirokom luku.

Član
Prijatelj mi prodavao 206 dizel 20 hdi ja mislim da je, mislim da je cak i medju zadnjim godinama, za 8 tisuca i nije ga nikom mogo prodat i ostavio ga sebi. Nije na njemu packe bilo, tvornicko stanje. Tako da je ova cijena nidje veze.

Član
Ja sam pre cetiri meseca prodao 2.0 HDI XS 2003. godina, full oprema, felge 16" ouragan sa gumama, felge 15" scirroco sa novim gumama i 14" sa zimskim potpuno novim gumama, GTI detalji u autu (puhalice, sedista, papucice, cep rezevoara), pioneer muzika. Tek registrovan, svi sevisi zavrseni 130 000 km, iskreno, bolju 206-icu nisam ni posedovao a ni video. Ko me licno poznaje zna da sam totalni perfekcionista tako da mi je svaki auto bio kao apoteka, ali ovaj je bio poseban. Prodavao sam ga na piku citav jedan dan i otisao je za 8.400 KM.

Hocu ti reci da je cena ovo crvenog nerazumna i ako bi ga dobio za 5500KM koliko maksimalno moze kostati ne znam koliko bi bio sretan...

Pamet u glavu! :D

Član
Prvo trebaš odlučiti hoćeš li dizel ili benzin. Ja bih ti preporučio dizel zbog potrošnje. Ja sam generalno bio zadovoljan sa 206-icom, mada je motor od 75ks poslab i troši puno. Za obe verzije bih preporučio da ideš na motor od barem 90ks. I gledaj da je 2002 godište ili mlađi, jer je tada krenula kao neka novija serija. Što se tiče cijena, evo sada imaš okvirno ovdje koliko se kreću.

Kolege razlog zbog kojeg sam postavio pitanje je bio taj sto mi covjek nudi tog crvenog u zamjenu za moju alfu 166... kako je danas tesko dobit kes za bilo sta stavio sam opciju da u zamjenu dolazi manje auto kao P 206, Renault clio itd. Mada mi je tih ponuda o zamjeni pun k.... :icon_mad::icon_mad:

Član
Motor je stari tip i k....u ne valja. Oprema je slaba, a pitaj đavola ko je ovo prepakivao na XS.

Član
Trazi onaj 1.4 motor ja sam ga nedavno h2002 nasao za 6 ko apotku i zahvalna su dosta auta ja isto prodajem mercedesa a sve neke ponude ubij boze haha