Popravak hladnjaka??

Popravak hladnjaka??

Član
Oglas iz usluge komsiji treba mi neko ko poravlja u Sarajevu ili okolini hladnjake, vrši krpljenje ili reparaciju????Bez komentara što ne kupi novi hladnjak i sl...hvala svima na odgovorima unaprijed.....:cool:

Super Moderator
A zar se to moze popraviti i kako? Jel i intercooler se isto moze popraviti i koliko je to dobro poslije?

Član
Može neki tečni metal vare ga tim nisma ja nosio al mi tako rekoše da to ide.......valjda traje...vezze nemam..pozzzz:cool:

bad_look je napisao(la):
Može neki tečni metal vare ga tim nisma ja nosio al mi tako rekoše da to ide.......valjda traje...vezze nemam..pozzzz:cool:

Ne vare tecnim metalom nego lijepe.. to je dvokomponentno ljepilo koje ima slicna svojstva kao i metal, dakle kad se osusi, bude potpuno tvrd... prije toga se podloga mora dobro ocistiti i odmastiti... ako je mjesto pristupacno, dobro pripremljeno i fino namazano tecnim metalom moze trajati dosta dugo ;)

Super Moderator
A gdje se to radi i bude li brzo gotovo? I naravno koliko kosta? Da barem privremeno intercooler napravim, masan je samo malo na jednom cosku

Član
Ma eto imaju linkvoi gabeljić hotonj judi ti odmah provjere očiste zaliju i nosi treba 1.-2 daanan da stoji...i onda ga staviššš...odmah bude gotovo..pozzz:cool:

Tecni metal se u sustini stvrdne za 1h ali da bi se potpuno osusio bolje ga je ostaviti jedan dan da se pravo osusi... sto se tice intercooler-a moze i on ako je mjesto pristupacno i ako nije veliko ostecenje.. kod mene se slomio nosac karambolke i ja fino osmirglam sve, namazem tecnim metalom, dobro se osusilo i eno ima godina dana i dan danas drzi, ne puca... jako korisna stvar za popravak hladnjaka, rezervoara, metalnih cijevi itd. za razne primjene.. nije skup (5 KM) ;)