Ljudi pomagajte, naime autic mi trosi ulje. Nije nesto strasno ali ipak trosi. Potrosnja ulja je otprilike 1L na 1400km, dim ne izbacuje plavkast odzada, ne osjeca se ni miris sagorelog ulja na izduvu. Nedavno sam mjenjao i "tifone" u nadi da su oni, medjutim nista, isto sto se tice potrosnje. Sto se tice samog motora potpuno je suv, jedino gdje se primjeti malo masno na njemu je iza uljnog filtera, sljeva se preko kartera ali je to veoma mala kolicina, tolika da kada ostane preko noci ujutro i ne primjetim da je ista iskapalo, tako da tuda tesko da moze iscuriti. I da, ono glavno, u pitanju je VW 2.0L 8V motorcic, kodne oznake 2E, ulje koje je u sipano u njega je Revanol 10W-40, zadnja 2L je dosuto Lotos 15W-40 (znam da ne valja mjesati-pokusaj da se vidi da li ce trositi s guscim uljem - trosi :icon_sad
.
Sta bi moglo da bude problematicno i gdje nestaje toliko ulje, pitanjce je malo .... jer je pitanje potrosnje ulja malo zeznutije, moze ovdje ondje.
Pomagajte, svi savjeti dobrodosli
Sta bi moglo da bude problematicno i gdje nestaje toliko ulje, pitanjce je malo .... jer je pitanje potrosnje ulja malo zeznutije, moze ovdje ondje.
Pomagajte, svi savjeti dobrodosli