Pomoc ..pojacalo

Pomoc ..pojacalo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
e ovako lik mi nudi neko pojacalo 1800w pise na njemu ...4 izlaza za 100KM

eh sad neznam koja je marka tog pojacala pa vas pitam dal to pojacalo vrijedi tolko para ..evo slika kako priblizno to pojacalo izgleda..
4X50WRMSCarAmplifier_lg.jpg

samo sto je vece od ovog ,,odprilike kao tastetura dugacko i malo sire od tastature i deblje duplo mozda 40x20x8cm...pojacalo je plave boje..posto se ja nerazumijem u te stvari toliko da malo pomognete a imam i neki woofer neznam koja marka pise na njemu 450w mjerio sam metrom i precnik je 30cm to je valjda neka 12 i sad me zanima kolko bi taj woofer mogao imati RMS-a odprilike..;):lol:

sandi_azra je napisao(la):
e ovako lik mi nudi neko pojacalo 1800w pise na njemu ...4 izlaza za 100KM

eh sad neznam koja je marka tog pojacala pa vas pitam dal to pojacalo vrijedi tolko para ..evo slika kako priblizno to pojacalo izgleda..
4X50WRMSCarAmplifier_lg.jpg

samo sto je vece od ovog ,,odprilike kao tastetura dugacko i malo sire od tastature i deblje duplo mozda 40x20x8cm...pojacalo je plave boje..posto se ja nerazumijem u te stvari toliko da malo pomognete a imam i neki woofer neznam koja marka pise na njemu 450w mjerio sam metrom i precnik je 30cm to je valjda neka 12 i sad me zanima kolko bi taj woofer mogao imati RMS-a odprilike..;):lol:

jbg, nisi bas puno rekao sem da smo stolari pa da kazemo jel puno za te dimenzije hehe sala na stranu saznaj oznaku pa cemo onda pricati jel ili nije puno

Član
prvo,to vjerovatno nije 1800W,a mislim da vrijedi,veliko je,ako je neka bolja marka,vjerovatno je i jako...uostalom,skopcas ga na taj woofer,cujes kako svira,ako si zadovoljan,nije skupo;)
a ionako je pojacalo polovno,ako imalo valja i ako ima snage,100-tinjak maraka,tako da cijena nije astronomska...

Član
mislim da za tu cijenu ulozenodobijeno
neces nista postici
mozes se zamo zajebati ako ga kupis
mislim da to pojacalo nema ni 100w rms-a tako da....

dodas fino jos 100 km i uzmes pojacalo koje je extra i ima snage da pogura taj tvoj woofer

;)

Član
E ovako drug to pojacalo sto ti pise na njemu 1800W to je peak power kratko receno marketinski nastup proizvodjaca na trzistu.Zato zaboravi tu brojku;)
Sada najbolje bi bilo kada bi nam mogao nabaviti oznake neke toga amp i woofera jer to sto si nam rekao nista nam ne znaci.
Fazon prodajem golfa II to ti je isto.
Pokusaj da nabavis bilo kakve informacije
et toliko pozz

Član
Covek nezna koji je amp,a ti ga pitas za osigurac:D
A to bi ti njemu izracnuao koliko ima rms na osnovu velicine osiguraca:lol:

Početnik
JA MISLIM DA JE 25 IL JE 30A NISAM SIGURAN ...SUTRA CE BIT SLIKA I I SVE ...MA VALJA NECEMU EH... DA JE MAKAR 800W OD ONIH 1800W STO PISE ,,OPET DOBRO ,MADA JA MISLIM DA ONO POJACALO IMA NJAMANJE 80W RMS-A PO IZLAZU ZNACI 4x80 =320 w RMS-a STO JE MENI SASVIM DOVOLJNO ... AUZ OVAJ WOOFER OD 450W JA MISLIM DA MAKAR IMA 150W RMS-A ...CU DA UZMEM I TROSISTEMCE PO MAKAR 80W RMS-A I DA AKOBOGDA OSJETIM 100 -110 db DOBRE MUZIKE..VALJDA CE MOC IZVUC MAKAR 100 db :cool:

Član
ma taj ti je amp nekih 50-tak watti rms-a po kanalu sto je sasvim OK za neku tamam muziku .... a nije ba ni skupo tako da probaj jbga neces nista izgubit, kasnije se uvijek da prodat za istu lovu il cak i malo vise ....

Početnik
ma dovoljno je i to za pocetak... a kasnije akobogda bice nesto bolje...tek sam poceo da sredjivam krdju...heheh:cool:

Član
za pocetak ti je to i vise nego tamam, kasnije samo dodas jos jedan monoblock i onda ovo spojis na sve zvucnike a monoblock na woofer/e i ima da igra :cool: .... samo potrudi se da ga isprobas prije kupovine, za svaki slucaj, ipak je polovno POLOVNO hehe .... pozzz

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.