Pomoc oko ugradnje alarma

Pomoc oko ugradnje alarma

Član
-adnan- je napisao(la):
... razmisljao sam da kupim jedan motoric i da ga posvezem na alarm, da ne diram ovo fabricko daljinsko.

Najlakse ti je da tako uradis. NIje uopste problem sto se tice samog alarma, skroz je jednostavno za pokopcati, ali Peugeotov-a instalacija je malo zajebana za skopcati to. Ja sam na jednoj 206-ici ostao pola dana i nisam provalio kako da spojim zakljucavanje preko alarma, a da ostane i na kljucu da se moze zakljucavati.
Najlakse je da stavis motoric od centralne i njega spojis na alarm.

Član
hvala svima na dosadasnjim savjetima, puno mi je pomoglo. spojio sam dosta stvari. ostalo je jos spajanje zmigavaca. cuo sam nekih prica oko opasnosti da se sprzi BSI alarmom, pa me interesuje gdje da spojim izlaze sa alarma. sa alarma imam dvije zice za zmigavce, i dvije za farove. sta mi je lakse spojiti. na prekidacu za 4 zmigavca imam 3 zice. jedna je pod naponom, jedna blinka u ritmu zmigavaca kad se ukljuce, i jedna blinkne u trnutku kad palim i gasim 4 zmigavca.
moze li mi neko odgovoriti na koju zicu da dovedem signal sa alarma, jel trebaju diode kao zastita itd
unaprijed hvala:cool:

Član
Mozes pokusati spojiti jednu od dvije zice sa alarma na tu zicu koja blinka kad rade sva 4, ali mislim da nece raditi.
Moras naci u pragu koje su zice od zmigavaca. Ne mogu sad napamet da se sjetim, ali zakacis ispitivac na masu, ukljucis, npr. desni zmigavac i ubadas redom jednu po jednu zicu i vidis na kojoj blinka, a onda isto to ponovis za drugi zmigavac. I ne trebaju ti diode zato sto imas dvije zice vec odvojene za zmigavce. Diode se stavljaju kad je jedna zica, pa se treba razdvojiti lijeva i desna strana.

Član
sve spojeno i radi. samo mi interesuje, posto je alarm onaj kinesko-turski, postoji li opasnost da zeznem BSI, posto sam povezao alarm sa zmigavcima. imate li iskustva sa tim?
imao sam i plan da vodim sa izlaza za zmigavce 4 zice direktno na sijaleice zmigavaca u farovima i stop svjetlima, i jos da stavim diode na postojece zice od zmigavaca, tako da sprijecim prolazak sruje (koju salje alarm)od sijalice zmigavca prema prekidacu.
nadam se da ste me shvatili i da imate kakav savjet.:cool:

Član
Nista neces spaliti, nemoj se brinuti. Te price se odnose na ova novija auta sa can-bus tehnoligijom i ona zahtijevaju skuplje i naprednije alarme. Kod tebe nema bojazni nikakve, pogotovo zato sto si spojio samo zmigavce, a zakljucavanje ti obavlja dodatni motoric

Član
ok. hvala ti puno.jaran je kupio peugeota 206 sa ugradjenim no name alarmom, i evo ga gdinama sluzi bez problema.
ide jedan plus za tebe. svaka ti cast. kad neko ko se bavi tuningom godinama(pratio sam tvoju astru jos od Kerozina) nadje vremena i volje da i odgovori na svako moje pitanje, ma kako ono bilo glupo, to treba pohvaliti.
edit: izgleda da su ukinuli ocjenjivanje clanova. tebi svaka cast u svakom slucaju

Član
-adnan- je napisao(la):
ok. hvala ti puno.jaran je kupio peugeota 206 sa ugradjenim no name alarmom, i evo ga gdinama sluzi bez problema.
ide jedan plus za tebe. svaka ti cast. kad neko ko se bavi tuningom godinama(pratio sam tvoju astru jos od Kerozina) nadje vremena i volje da i odgovori na svako moje pitanje, ma kako ono bilo glupo, to treba pohvaliti.
edit: izgleda da su ukinuli ocjenjivanje clanova. tebi svaka cast u svakom slucaju

Nema na cemu druze ... Drago mi je kad nekome mogu pomoci i uvijek cu to uciniti.

Pozz za tebe...