pomoc oko spajanja skretnice...

pomoc oko spajanja skretnice...

Član
e ovako drug uzeo neku muziku pa sada to treba sloziti u auto... ima 2 skretnice, 2 wofera, 2 ova sad visokotonca ili sta vec.. sad treba mi pomoc na koje pinove sa pojacala da dovedem do skretnice i sa nje na wufer i visokotonac?
evo ima i koja slika svega toga i usput koliko valja para ova muzika ovo ovako komplet sve...


 
Član
Da se i ja umjesam malo.. Friski vlasnik ovog cuda sam ja, posto se u ove skretnice i kopcanje ne razumijem kolega Forare je zaduzen za spajanje/kopcanje..oznake koje se nalazi ispod ovih kako se vec zovu(ja cu ih nazvati kopci jer ne znam njihov naziv) su M E T E IN E E W ...
 
Član
Slikaj skretnicu, ima na njoj nacrtano kako se spaja... Inače bude + i - za INPUT, + i - za WOOFER i + i - za TWEETERE... mislim da su ova slova E (minus)... tako da ide M je mid (to su ovi manji zvučnici), T (tweeter, koje nemaš), IN (input sa kastofona), W (woofer)
 
Član
uslikacemo onda pa staviti sliku malo kvalitetniju... samo da to spojimo kako valjaa da ne spalimo...
 
Član
nema se cime trenutno uslikati kvalitetno pa evo ovako slika oznacene su ove sve kako pise na njoj.. pomazitee...
 
Član
koliko ja kuzim ovo, s lijeva, dva za srednji, dva za visokotonac, dva za ulaz i krajnje desno dva za woofer
al sacekaj da se jos neko javi
 
Član
M- to je plus za ove manje zvučnike (midrange), slovo E je minus.
T- tweeteri, to nemaš, znači nećeš ni spajat.
IN- plus sa izlaza plejera, E minus sa izlaza plejera.
W- plus za woofer, E minus za woofer.


Druge analogije nema, jer i na skretnici piše TWEETER MIDRANGE WOOFER i to su te skrećenice T M W na pinovima, uz to i IN input i E kao EARTH ja mislim, što je minus ili uzemljenje ;)
 
Član
tako i ja mislim isto da bi trebalo to ici.. posto pored svake oznake stoji to e vjerovatno je to za svaku minus... samo sto cu ja na IN ici sa pojacala necu sa plejera ali to je uglavnom too onda... i za sta su twiteri ti jesu to neki visokotonci ili??
 
Član
Za auto većinom izgleda ovako:
rx8tweeter1.jpg
 
Član
ma znam kakvog su izgleda... samo reko jel to njihova oznaka... evo maloprije se zavrsilo napravila se neka kutica i spojilo sve to fino tj. wuferi samo su spojeni i pojacalo i skretnice prisarafljene za kutiju fino ostaalo je jos one srednjotonce dok se vidi dje ce onii spojiti jos njih... hvala na pomocii :icon_smile:
 
Top