POMOC dizne

POMOC dizne

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Administrator
NISSAN 200sx S13 1800ccm 16v turbo 91god

motor trokira, ne prima gas, nema snagu

prekontrolisano sledece
-procesor drugi
-svjecice nove
-kablovi novi

3 i 4 dizna nemaju napajanje strujom kad je doveden drugi "+" na njih auto sasvim normalno radi

ZANIMA ME STA MOZE BITI UZROK DA DVIJE DIZNE IZGUBE NAPAJANJE U ISTO VRIJEME I DA LI JE PAMETNO PREMOSTAVATI TJ DOVODITI STRUJU S AKOMULATORA NA NJIH, KAKVE SU POSLJEDICE
(ovako premosteno auto vozeno 1 sat i normalno se ponasa)

Legend
kad bi sa akku direktno doveo,jedino bi samo NON STOP IMALE STRUJU,drugo nista,mislim da bi mogao tako ici.....
al normalno vidi da rjesis prob. ovo nije rjesenje

IGY

Član
nekako mi nije logicno da imaju struju non stop, ipak ti to provijeri ko zna malo bolje, nije se sa strujom zafrkavati

Član
Nemoj to direktno s akumulatora, mozda ako ti nije tesko da pogledas kod sebe kako ide pa da tako uradis...

Administrator
ma ove dvije sto rade uvijek imaju "+" a na ove dvije sam i doveo s akomulatora al me strah da mi nesto drugo ne zajebe volio bih naci sta je problem
alemera- ma gledao sam i na mom autu uvijek imaju "+", samo znam da ovo premostavnje nije ok

Član
treas vidjeti odakle to dolazi struja na dizne, jer mozda plus dolazi na nesto pa stoga na dizne. ako ne onda ako vec imas na dvije dizne stalno struju onda spoji s njih na ove druge dvije.

Administrator
speed- pa to je i mene zanimalo (sta daje signal diznama,ima li neki relej), vidjet cu sutra na poslu imam SERVICE MANUAL ( auto nije paljeno godinu dana a tad je radilo sve ok)

Član
nismo je napisao(la):
speed- pa to je i mene zanimalo (sta daje signal diznama,ima li neki relej), vidjet cu sutra na poslu imam SERVICE MANUAL ( auto nije paljeno godinu dana a tad je radilo sve ok)
ja pretpostavljam da bi trebao biti neki relej, ali nisam siguran provjeri u knjizi ako je vec imas,pa javi novosti ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.