Pitanje za Strucne

Pitanje za Strucne

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Posto kontam slozit neki setap u auto, nece biti bog zna sta,al eto...
Dakle trenutno imam 2x307 d2, u br kutiji...Al se mozda odlucim za nesto jace, pa me zanima koji napojni kabal bi bio dovoljan za ove dvije paje, te koje je best bay pojacalo, dakle da nije previse skupo,a da moze gurat ove dvije paje... Te u slucaju da odlucim koristiti 2x pojacala jedno za woofere a drugo za ostalo, jel moram provoditi josh jedan napojni kabel sa akum. ili ima neka shema....

Član
Kada vec provlacis kablove provuci od 50sqm i miran si,a sto se tice pojacala ako hoces da ti dobro svira uzmes neko od kile rms :icon_smile: koliko si spreman para da izdvojis za amp :icon_question:

Član
z3k4 je napisao(la):
Kada vec provlacis kablove provuci od 50sqm i miran si,a sto se tice pojacala ako hoces da ti dobro svira uzmes neko od kile rms :icon_smile: koliko si spreman para da izdvojis za amp :icon_question:
Hmm za sada jos ne znam nista, sad sam vise prema stylingu tako da ne planiram davat velike novce za mjuzu, cisto da mi ima sta svirati, evo recimo ove dvije 307-ice da solidno sviraju na nekom amp-u do nekih 300km, nebitno nov ili polovan... A kabal je tesko naci, + mislim da od 50ccm2 duzine 5-6m kosta massu para, tako da mi to ne treba... Do 30mm2 sto deyo veli mislim da bi bilo ok....

Član
E sacu ti ja ko ne strucan reci pa ce se prikljuciti strucni i popraviti gde ja pogresim :)

Ovo je iz mog iskustva pa ....

Moj savjet ti je da prvo rijesis struju:
Kabal odma uzmi pravi moze se naci cca 50-60 KM polovan od jedno 35 + kvadrata do 50 ne treba ti vise ja mislim ni za sta sem nekih kilovata za takmicenje i takav isti minus negdje na fin komad metala u gepeku, i promijeni kleme ako vec nisi obavezno, zatim izmjenjaj mase i dodaj jos koju napred po motoru i sasiji i onaj plus sa alternatora. Ako planiras 2 ili vise pojacala vodi 50 kvadrata i kupi distributivni blok i sa njega dva po 30ak na ta dva pojacala. A napred sam zaboravio obavezno osigurac cca 10 markica.
Time si rijesio struju za skoro sve sto ti padne na pamet da strpas u gepek :)

Pojacalo mislim da je Crunch najbolje za najmanje pare al to ostavljam drugima jer nisam siguran kakvi su ti zvucnici i sta hoces da izvuces iz njih a moze se :)

Eddo ce reci i slazem se jedno pojacalo za woofere a drugi 4 kanalac za sisteme ostale ako nadjes dva fina napred ostalo ti nece trebati al et.

Pa 35 kvadrata vecina preporucuje za imalo jace pojacalo pa ti sad vidi ja ne bi ispod toga isao a rekoh to rjesis jedno i onda strpas sta god hoces u gepek.

Ako neces pretjerivat s muzikom, prodaj jednog pioneerca a za drugi napravi kutiju i kupi kablove i taj jedan ce ti biti sasvim dovoljno u dobroj kutiji.

Sky

Član
potpuno se slazem! i ja sam neki dan kod sebe stavljao kablove 50 kvadrata i sve je ok, mada mi i sada prilikom udara basa ostala svijetlosna signalizacije malo gubi struju. a sta se tice pojacala, cruncha mogu samo pohvalit jer i kod mene stoji jedan u gepeku. mada mi trenutno gura samo jednu 306-icu al ne korisit ni pola moguce snage, tako da cu najvjerovatnije jos jednu stavljat, ako naletim sta povoljno .
u svakom slucaju sretno ;)

Član
Provedes 50ice (ili sto deblji kabl) bar metara recimo 3m i onda distributivni blok i s toga 2 * 25 na 2 pojacala i miran si a i distributivni odlicno izgleda!
A eto imas ENESS prodaje svoj magusa nesto ispod 300kma a ODLICAN je za paje (ja brpam na njemu)

To ti je da ne provlacis masu kablova a moze podnjeti sve to sto ti planiras da nakacis!

Legend
@ z3k4 : na zemljuu :D hhe,neka bude sa srecom i polako , i kad kazes za 50mm2 kabal.... i tebi preporucujem

Početnik
1KW RMS Hifonics Titan monoblok D klase 499KM

ovo je special price

ili jos bolje

1,5KW RMS Hifonics Titan monoblok D klase 599KM

jos specijalniji price..

Ili ako ti je malo 3KW RMS Hifonics Brutus BXI6000D 1199KM...

osim toga napravio si pogresku pri iyboru woofera imas 4 zavojnice p 2 OHM

to ti je 0,5OHM i 800WRMS

ili 2OHM i 400WRMS

ako ti ovo drugo odgovara onda

Renegade REN850S-250KM

RENEGADE S AMPLIFIERS

REN 850 S NEU!
MONOBLOCK
• 1 x 225 Watt RMS an 4 Ohm
• 1 x 425 Watt RMS an 2 Ohm
• 1 x 450 Watt Max. an 4 Ohm
• 1 x 850 Watt Max. an 2 Ohm
• MOSFET Netzteil
• Cinch Ein- und Ausgänge
• 2 Ohm Stabilität
• Tiefpassfilter 40 - 150 Hz
• Subsonicfilter 15 - 55 Hz
• Bass-Anhebung 0 - 12 dB
• Bassfernbedienung

ovde test

http://audiodesign.de/downloads/testberichte2009/REN850_MXB750_BXi1000D_X3Cr.pdf

307D2 dva komada, znaci to sve ide na 2 ohma na pojacalo sto je potpuno ok.. ako to bude islo na magusa i tome slicnim stvarima, nemoras ici na vise od 35mm2, naravno ako je u planu jos koje pojacalo onda mozes ici i na 50mm2, mada i 35 bude dovoljno za magusa i jos neki za sisteme.. al od viska glava ne boli.. vecinu toga su ti rekli, masa, kleme, dobri spojevi.. i to je to..

za 300km se da naci, magus, DLS CAD11 mozda koju marku skuplji, al daleko bolja opcija.. mozda neki polovan ESX?? ima toga..

a posto vidim da si iz n.travnika, kablova a i stopica imas u Metabu na puticevu, a i u trgotenu u travniku.. ;)

Član
Hvala svima na odgovorima mada sam i dalje ostao zbunjen odgovorima,al dobro..
@muha za sada nemam toliko novaca da kupujem te bolje amp-ove, ako nista sacekat cu malo, za sada cu investirat u napojni kabel i ostalu instalaciju...
@soundl... Thx za info, gdje mogu nabaviti kabal, vec sam se razmisljao gdje pronaci kabel.... I ako si iz tr-a javi se, da popijemo kavu da se upoznamo, na kraju krajeva ako se kuzis u ove stvari, da to odradimo skupa kad budem radio...

Eh sad jos jos jedno pitanje... Evo posto trenutno nema nikakov pojacalo na ponudi od polovnih stvari, a nova su mi skupa, imam pitanje za moje pojacalo koje sad imam dakle McHummer Tornado 1200 ... Jel ono moze guraz ista ove dvije paje, dok se ne skontam koje pojacalo da uzmem i koliko da investiram, ono ne mora trest,al mislim tipa da se ne prigrijava i da ne crkne i ostalo...
Spec.. Pojacala..Mislim da ima nekih relnih 4x100w rms-a na 4 omha.... Ak se ne varam.. :)
Leistung 4x 300W, 2x 600W, 2x 300W+ 1x 600W Musik
Frequenzbereich 10- 40000Hz
Rauschabstand >90dB
Klirrfaktor <0,05%
Dämpfung >120dB
Eingangsempfindlichkeit Front& Rear getrennt regelbar
Mit 2x 30A Sicherungen abgesichert
regelbarer Tiefpassfilter 40-250Hz
2 Ohm Stabil
Stabieles Alugehäuse verchromte mittelabdeckung
Maße BxHxT 380x60x260mm

Član
taj brutus od 3 kile uopste nije skup s obzirom da se radi o novom pojacalu sa garancijom koje bi trebalo sa lakocom ici preko 150 diba ... a sigurno je solidan i za slusanja ... a error drug eno ti moje pojacalo za 300 maca :) ...

Član
muha je napisao(la):
osim toga napravio si pogresku pri iyboru woofera imas 4 zavojnice p 2 OHM
to ti je 0,5OHM i 800WRMS
ili 2OHM i 400WRMS ako ti ovo drugo odgovara onda
Renegade REN850S-250KM

RENEGADE S AMPLIFIERS

REN 850 S NEU!
MONOBLOCK
• 1 x 225 Watt RMS an 4 Ohm
• 1 x 425 Watt RMS an 2 Ohm
• 1 x 450 Watt Max. an 4 Ohm
• 1 x 850 Watt Max. an 2 Ohm
• MOSFET Netzteil
• Cinch Ein- und Ausgänge
• 2 Ohm Stabilität
• Tiefpassfilter 40 - 150 Hz
• Subsonicfilter 15 - 55 Hz
• Bass-Anhebung 0 - 12 dB
• Bassfernbedienung

ovde test
http://audiodesign.de/downloads/testberichte2009/REN850_MXB750_BXi1000D_X3Cr.pdf
@muha koliko vidim ovaj amp sto si mi preporucio je slican ovom mom sto imam, a onda bi i njega mogao koristiti umjesto ovog, ili se varam.. I ne znam jesi mislio da sa renom guram oba woofera ili jedan...

GTA1300 Blaupunkt monoblock power amplifier

Max power into 4 ohms: 1 x 750W
Max power into 2 ohms: 1 x 900W
RMS power into 4 ohms: 1 x 300W
RMS power into 2 ohms: 1 x 450W
Frequency response 10Hz - 300Hz
Signal to noise ratio > 90dB/A
Total harmonic distrotion <0.04% at full rated power
Input signal 0.3 - 8.0V adjustable(will not accept speaker level inputs).
Input impedance >10kOhms
2 ohms stable
Variable low pass filter 50 - 250Hz
Variable sub-sonic filter 20 - 55Hz
Gold plated input RCA terminals
Gold plated speaker output terminals
Power on & protection indicator LEDs
Dimensions 340W x 49H x 254D (mm)

Član
Pa sad mi necete vjerovati al dobro, kod mene bez ikakvog pojacala svira 15" xplod spojen na zadnji kanal kenwood plejera i trese retrovizor a to je MOZDA 20 wati, ti mozes bilo koje pojacalo koje je preko 100 rms na to da spojis i svirace, ne koliko moze al ce se cuti fino osim ako ti gepek nije odvojen limom i sjedistem onda nemoj bez 200 - 300 w

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.