Pitanje: sprej za tkaninu

Pitanje: sprej za tkaninu

Član
Jel neko koristio ovo( cini mi se da je Aditas nesto farbao ovim)... zanima me gdje se ima kupiti( Sarajevo) i jel moguce ovim prefarbati saru, npr. na tapacirima u crnu boju, neki natpis na tepihu i slicno?

Administrator
imaš u dm-u kupiti prašak za bojenje materijala. Imaju u ponudi 2-3 boje mislim... Cijena oko 8 KM po pakovanju..

Član
nisam znao za to :icon_rolleyes:

jesi koristio ti kad ili neko drugi?

naime, skontao sam sebi odlicne tepihe za auto, ukrojio sam ih i legli su odlicno, al pise na njima opel :D , a i to je napisao kao nekim sprejem, tako nesto..

a mogao bih i preletiti tapacire crnom, da ih malo osvjezim

Član
znam da ima za farbanje tekstila,odjece oko 1,5-2km, kesica boje al mora se kuhat u vodi,jedna kesica je za 10.tak kg tkanine, sad neznam dali ti to moze pomoc..

Član
cijena nije bitna, samo da moze uraditi ovo sto sam zamislio...
haj haj pijoniru, ionako nista ne radis :D

Administrator
http://www.bmw-club.ba/showthread.php?1163-DIY-farbanje-enterijera-tepiha-i-tapacirunga-u-crnu-boju-NA-VODENOJ-BAZI

to je to...

Član
hmm, ne znam sta bih rekao, izgleda da bi ovo po nekoj nuzdi i moglo... ako ne nadjem sprej, onda cu ovim pokusati
valjda se javi neko ko je radio sprejem
hvala momci ;)

Član
Nisu te kesice bas najbolje... jesu ako ces nesto mekse farbati... najbolje bi ti bilo ako moze stati u ves masinu da tako farbas (otkuhavanje uz farbu) mislim da na tim kesicama imas upustvo...
Ja sam prvobitno koristio sprej za tkaninu, i on je najbolji, ako mozes naci boju..."ABRO" imas ga kupiti u Merkuru, Avanti-u, OBI-u, itd.
Posto sam ja prvo prefarbao u crveno, a bilo je rijec o tepihu, pa pozelio farbati u crno, no nisam mogao naci crni sprej, odlucio sam se na varijantu ovih kesica... tako sto sam prvo smucko po uputama i onda nasuo u bocu sa prskalicom (jer tepih nije mogao stati u ves masinu) i lagano kao sto bi sprejem prelazio, nanio sam 4 sloja ove farbe... (dvije kesice za citav tepih), pustio da se osusi... i voila;)

Kazem opet... najbolje bi bilo da nadjes boju i sprej ovaj ABRO, ili DUPLICOLOR (nema u BiH)...;)

Član
Poslusaj me nemoj da eksperimentises sa tim bojama jer kako god da ofarbas materijal ce poceti da pusta boju i tek ces onda da imas problem!! ;)