teretanas je napisao(la):
Schumi je napisao(la):
Posebno bih molio da odgovore oni koji vec imaju iskustva s tim i koju su uvozili auta ili se bave time.Evo i o cemu se radi..Hocu da uvezem auto s vana 2002 god.Eh sad,jel ja mogu platiti carinu i porez iza nove godine,nije bitno kad je auto uslo u zemlju? (starost mi ne predstavlja problem posto je 2002 g.p. tako da s te strane je sve ok?) I mogu ga legalno voziti na stranim tablama dok gore traje registracije,a kad istekne onda platim carinu i porez i registrujem ga kod nas ?
Nema od vozanja nista ako nemas vizu ili papire.Murija kad te zaustavi traziceti pasos i pitacete gdje je vlasnik vozila a ti veze:icon_mad:
Vozio sam cca po godine auto na stranim, i to x puta od drugova auta na stranim nikad mi niko nije trazi passos. Cuj pasos, pa nemogu se iscudit!
Passos je legitimacija koju trebas pri prelasku granice druge drzave, kakve veze ima sa saobracajem i sa tim autom???
Nidze veze.
Uzmes papire "brief", zeleni karton, osiguranje, sve sto trebas imat kad reg auto vani -> izvadis medjunarodnu punomoc, i vozi!!!
Kakav bolan passos? Sta je vama? Kakvi vas drotovi zaustavljaju?
PS. ti kad vec pitas za to da vozis na stranim tablama sigurno je to neka tvoja familija ili dobro prijatelji jer ti nebi shvabo dao da vozis na njegovim tablama/osiguranju