Peugeot 207, problem sa obrtajima

Peugeot 207, problem sa obrtajima

Član
Pozdrav,

U zadnje vrijeme mi se desava npr. krenem, dodjem do 2500 obrtaja pustam gas i stisnem kvacilo da prebacim u drugu brzinu a obrtaji se jos malo penju, iako je vec gas pusten. Primjetio sam kada se to desava da auto slabije povuce. Nekada moram ugasiti pa upaliti auto da to prestane ili nekada se vrati u normalu u voznji. Auto je Peugeot 207, 1.4 HDI 68 KS. Zna li neko sta bi moglo biti ?

Član
Mislim da tu ne mozes nista uraditi, kod svih franucuskih auta koje sam vozio to se desavalo a i sada imam jednog u svom vlasnistvu i opet ista prica. Nije to samo na 2500 obrtaja nego bilo kada kada jace stisnes gas i pri tom pritisnes kvacilo obrtaji se malo povecaju bez obzira sto si gas na vrijeme pustio, meni je takodje u pocetku smetalo a sada sam se navikao i rijetko mi se to desi, samo pri max ubrzanju. Za gubitak snage mislim da si "umislio", moja preporuka je da nista ne diras jer to nije kvar ;)

Član
desava se to kod francuza al kad se vozi kao na malo vecim obrtajima.. mislim da je too kad ga presaltas da kad se pusti kvacilo naglo ne skacu onda obrtaji itd. da je to napravljeno da samo tako zadrzi malo obrtaje... posto kad se drzi malo duze kvacilo stisnuto i ne pusta se, kocis i onda oni sami spanu na normalu... bar je tako u mom slucaju bilo... ;)

Član
Cini mi se da se vise desava ako je hladnije vrijeme, nekad prestane u toku voznje a nekad moram ugasit auto.
Upravu si nije to samo na 2500 to sam rekao kao primjer. Nekad se iznerviram kad se to desi pa ga navlacim na max obrtaje poslije, dobijem zelju da ga slupam, ne volim taj visak gasa nikako :S A sto se tice snage nisam umislio, jednom mi se desilo da sam izletio na raskrsnici misleci da cu se uklopiti na brzinu i malo je falilo da me covjek udari jer nije mogao brzo startati kao uobicajeno..... Imam osjecaj da izgubi snagu kao kada klimu upalim.

Član
ja sam imao slican problem, meni je znao na leru dizat obrtaje i spusat, kod mene je bilo do senzora temp.vode..pogledaj malo i to..

Član
Gubitak snage se sigurno ne desava zbog tog povecanja obrtaja, to je sasvim normalno, pomiri se sa tim i ne navlaci ga u max obrtaje zbog toga :lol:. Za gubitak snage ga skopcaj negdje na dijagnostiku pa vidi ima li kakvih gresaka, moze biti par stvari zbog kojih izgubi snagu pa vrati kada ga ponovo upalis...prvo sto mi pada na pamet je MAF senzor, ako se i dalje bude desavalo probaj da ga ocistis...