Passat b5 pomoc

Passat b5 pomoc

Kupio sam prije 2 mjeseca passata 5 2004 godiste highline navigacija koza 1 9 tdi 131 ks i auto u odnosu na astru vuce kao ludo , medjutim proslog mjeseca krenuo u Tuzlu auto izgubi snagu jedva dosao odem majstoru spoji na dijagnostiku ono puklo crijevo sto ide od intercoolera do turbine . Nije nista radilo ja se zadesio u Tuzli gdje cu sta cu on odreze komad lima sto ide na usisivac odreze dio crijeva sto je puklo stavi to uglavi , stavi selne stegne vrati auto radi kao savrseno. Medjutim prije 3 dana vozao se po gradu glupirao se tjero ga malo preko 4 nisam u crveno dodjem do Pofalica, krenem uzbrdo izgubi snagu auto otvorim prozor susti kao onda kad je bilo puknuto crijevo . E sad narucio sam crijevo cekam da mi dodje iz Njemacke nego me nesto strah da nisam sjebo turbinu kao da se i ona malo cuje nekako zvuk fijuuu a ona kad pustim glas proizvodi neki cudan zvuk :icon_sad: :icon_sad: :icon_sad: sta vi mislite

Član
Sve su prilike da jesi. Nisi smio voziti, bar ne na takav način sa puknutim crijevom. Većina turbina rikne zbog takvih stvari...

ZELA GTI je napisao(la):
Sve su prilike da jesi. Nisi smio voziti, bar ne na takav način sa puknutim crijevom. Većina turbina rikne zbog takvih stvari...

Ali on kad je stavio ovaj komad limene sipke od usisivaca on je selnama stego nigdje nije propustalo radilo normalno auto normalna ocitanja sve normalno do neki dan kad sam se glupiro a tad kad sam primjetio opet isti zvuk nisam od tad vozio vise auto dok ne zamjenim crijevo jer kontam da nije puklo sad na drugom mjestu ispod tog komada sa selnama ili iznad .... Uglavnom isti zvuk kao i prosli put kad je puklo ... :icon_cry:

Član
Nije joj nista, cujes zvizdanje jer kroz tu pukotinu u crijevu bukvalno "cujes" lopatice turba kako kompresuju zrak......

Član
Nemoj me pogresno shvatiti ali i da si sje.o turbinu ne bi mi te bilo žao...Znao si za kvar,uradio samo prvu pomoć da se vratiš do Sarajeva i nisi se udostojio da saniraš kvar kompletno,već nastavio da voziš i dalje i to čak da ga tjeraš u crveno...:icon_eek:

Ali ne boj se,nije nikakav kvar,već kad pukne crijevo čuješ turbinu kako radi,ali ubuduće se ne igraj tako:123:

Lexillium je napisao(la):
Nemoj me pogresno shvatiti ali i da si sje.o turbinu ne bi mi te bilo žao...Znao si za kvar,uradio samo prvu pomoć da se vratiš do Sarajeva i nisi se udostojio da saniraš kvar kompletno,već nastavio da voziš i dalje i to čak da ga tjeraš u crveno...:icon_eek:

Ali ne boj se,nije nikakav kvar,već kad pukne crijevo čuješ turbinu kako radi,ali ubuduće se ne igraj tako:123:

Ovo mi je pamet u glavu necu vise nikad a nije jbga nije moje auto od starog moja astra benzincica ma vala ne mogu je poderati nikako a i malo teska situacija to crijevo polovno 150 maraka ovdje 250 novo jbga a dok stigne ovo preko e baya 20 eura otelih se uglavnom obradovali ste me ljudi ...

Član
Kakvih 250 maraka, jesi ti lud!!!!

Bolje ti je kupi jos koji usisivac

(ne sekiraj se .... nisi nista sje*o. zameni to crevo i udri dalje)

Član
Jbg, sto si narucivao to crijevo?
Zar nemaju u ASI????
Valjda bi trebali imati tu crijevku:icon_rolleyes:

Član
Skupo je to crjevo, a i puca cesto, najbolje je staviti komad jace cjevi i dvije selne i vjek vjekova...

Dejane tako sam i stavio pa opet puklo ,prije neki dan zamjenjeno novo crijevo stavljeno u Ac Quatru sad super auto slusa sve uredu hvala Bogu nego na bordu mi rijetko ikad potrosnja spadne gradske ipod 10 je li to normalno uvijek 10 10,5 kad ga normalno vozim ne cepim ga uopste a na otvorenom 6,8 7 :icon_confused:

Član
Pa i nije normalno hahaha, kako ljudi pricaju njihovi dizeli ma koliko konja i kubika imali, trose 5,5-6L gradske i 3-4L otvorene :) hahaha To crijevo si mogao uzeti u kamionskoj prodavnici dijelova. Tamo imas uzeti visokotlacna crijeva za turbine koje su oblozene jos trakom da se ne moze siriti crijevo i koje mogu durati pritisak preko 2 bara, u odnosu na tvoj 1 bar(ako i ima 1bar)... Ima uzeti ravna crijeva, koljena, razne velicine...

Član
imas kod nas u Tuzli par radnji koje prave takva crijeva za hidrauliku kamiona i bagera,naprave ti ljudi sta zelis ako treba stave i metalne holendere i budes rahat godinama....