Panika: Svijet ostao sat vremena bez Googlea!

Panika: Svijet ostao sat vremena bez Googlea!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
hahah ja dok sam jos igrao browser igre tipa ogame gladiatus bitefight itd i desilo mi se jednom da su mi u toku dana iskljucili net zbog ne placanja jao jao krize pravio sam krugove po kuci...

Član
svjeze!!!

U subotu je, međutim, svaki nađeni link vodio samo do one obavijesti da vam 'dotični sajt može naštetiti računalu'. A problem je, čini se, bio u jednoj jedinoj kosoj crti.

Kako kaže Marissa Mayer, Googleovka zadužena za kontakt s korisnicima: 'Što se dogodilo? Vrlo jednostavno – ljudska greška.' U jednom trenutku osvježavana je interna lista potencijalno opasnih linkova. Na mjestu na kojem se trebala nalaziti puna web adresa neko je upisao samo kosu crtu (forward slash /) i tako na crnu listu stavio doslovno sav internet jer svaki url sadrži /.

Meyerova je objasnila da u pitanjima sigurnosti i opasnih linkova Google sarađuje s neprofitnom internetskom organizacijom StopBadware.org. Njihova je zadaća provjeravanje i ažuriranje popisa sumnjivih linkova, što se radi ručno. To opet znači i da se za ovaj petljanac ne može okriviti nikakav algoritam jer ga – nema.

Haos koji je uslijedio zabrinuo je surfere koji su pomislili da se s Googleom dogodilo nešto doista ozbiljno što može imati i posljedice na komercijani dio interneta. Kad se zna da je Google najčešći home page te da kroz tu tražilicu svaki dan prođe nekoliko stotina miliona potraga, onda je jasno zašto je 'rušenje' izazvalo toliku zabrinutost na netu.

Google je obećao da će provesti istragu o tome kako i zašto se nešto poremetilo i da će u budućnosti pažljivije provjeravati datoteke koje idu u sistem.

Ja se ponadala da je i kod mene ovaj isti bug djelovao na gmail, al nisam bila te sreće :icon_sad:
Kod mene je ipak imao dosta efkta taj "bug"

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.