Paljenje

Paljenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Desava mi se sad u zadnje vrijeme ovo kako je zahladnilo da mi nikako ne pale se grijaci vec ono formalno samo preleti kad se dadne kontakt.Bilo da je -3 ili +5 stepeni.Znam da sam negdje citao da postoji neki davac rashladne tekucine koji daje informacije kompjuteru o temperaturi pa onda na osnovu toga upali grijace ili ne upali.Pa zna li neko ista o ovome??
Auto je Seat Toledo Tdi:icon_question:

Ne znam da li on ima relay grijaca kao stariji dieseli, ili ide preko tog sto ti rece davaca..Provjeri grijace ili relay ili davac sta je vec to je uglavnom to...Mene je tako zezalo, Relay zamjenio sve 5...;)

Član
Ima relej 100%,posto taj isti dobiva podatke preko tog davaca i naredjuje mu da li da pali ili ne.
S tim citao sam da ne prepoznaje relej u dijagnostici kao gresku,ne javlja nista.Ma ispitacu ga instrumentom ne kosta me nista pa vidjeti:icon_smile:

Vjerovatno i kod mene je slican sistem ima davac na crijevu vode pa ide na relay...Kod mene relay bio otisao, vergla godinu i onda sastavi :icon_mad: Zamjenio relay 80 KM i sve 5 ;)

Član
roki_actros je napisao(la):
Vjerovatno i kod mene je slican sistem ima davac na crijevu vode pa ide na relay...Kod mene relay bio otisao, vergla godinu i onda sastavi :icon_mad: Zamjenio relay 80 KM i sve 5 ;)

Aha,a jeli ti se palila lampica grijaca kao kod mene,znaci samo upali i ugasi u pola sekunde.Ako je tako onda je relej.Moze se on ispitati instrumentom

Upali na mili sekund i ugasi isto kao da nije ni upalio....Kod Renaulta minimalno grijac radi 4 sec taman da je napolju +40 a kod mene na +35 nije drzao niti 1 sec i jedva upali...Kad sam pretresao ono relay grijaca ne radi...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.