oem seat cd player problem

oem seat cd player problem

Legend
Imam probem sa seatovim fabrickim playerom, radi se o seat toledu 2003 god, pokazao mi je na ekranu SAFE i ne reaguje na komande, znaci nece da cita cd, nece radio, nikakve komande ne prepoznaje, samo se moze ugasit i upalit..

jel neko zna o cemu se radi..

btw : player je radio sve normalno ali je stari nesto pritisnuo na njemu i po++balo se sve :D
 
Legend
pa probaj ga resetovati mozda se vrati u normalu, ima ono malo dugme za resetovanje, a ako ga nenadjes skini klemu;) tako sam jednom i ja nesta pobrkao i samo ga resetovao i proradilo:icon_smile:
 
Član
SAFE inace znaci da je pleyer blokiran,nadji knjigu od cd pleyera te nadji kombinaciju tipki da bi mogao unijet onaj kod;)
 
Član
Trebaš ukucati code (4 broja) i ima da fercera. Ako nemaš cod od playera pokušaj kod kojeg RTV mehaničara jer i oni imaju (ne baš svi) programe za resetovanje i daju ti novi COD. ;)
 
Član
imas na netu programe-dekodera za auto kasetofone, ako ne uspijes tako onda ces morati ici nekom da ti iscita eprom to je nekih 20ak markica
 
Član
daj serijski playera... i nisam nigdje vidio taj "oem" player u seatu... ako možeš daj i sliku tog istog, pa ćemo nešto iskemijat :)

sad sam gledao nešto, pokušaj code "1000" ili "2000" tako kaže da je code po defaultu... tj. imaju valjda SAFE1 i SAFE2 i za prvi je 1000, za drugi 2000... to je općenito za seatove fabričke playere...
 
Legend
kod mene pise safe 2

oem znaci fabricki, serijski..

sad cu pokusati sa tim codom, i pravo da slikam unutrasnjost :D



Uploaded with ImageShack.us

problem je sto nema 0 na playeru :icon_cry:

tako da ce vjerovatno ici u servis..
 
Član
0190

baš mi čudno, kako nulu otkucati... :S

probaj jos: 9744 to mi drugi calc baci za seatove modele, safe 2, kao default za ove sound systeme...

safe3: 9488
4: 9232
5: 8976
6: 8720
7: 8464
8: 8208

Vidi sa nekim rtv serviserom on sigurno tačnije zna... mora postojat jednostavno riješenje... ;)
 
Član
noke otidji u hrasno kod starog robota ima servis aparata ,meni su radili vec isto tako 15 KM sam im dao
 
Legend
otkljucao sam cd player, medjutim ne cita CDove, radio radi, sve normalno, jel moguce da cita samo orginalne cdove :icon_confused:
 
Član
Moj .nOKe,kad si vec dao 10 milja za auto ili koliko vec daj jos 120 ili 130KM i kupi kakav polovan Pioneer player i adapter uzmi i ljepota niti kakvi kodovi niti ista,svaki cd radi sve radi i ljepota od zivota ;)
 
Top