neki cudan kvar

neki cudan kvar

rs6

Član
pozdrav dobri ljudi, ajmo da vidimo da li ko ima iskustva sa ovim problemom

znaci slucaj je sto bi rekli " mirikl ", u pitanju je Renault Clio '93. godina motor 1.2 benzin ( poluajnspric ).

u kretanju auta, temperatura motora normalna, grijanju u kabini radi normalno, eh kad se zaustavis ( sarajevo spica ) motor pocne da dize temperaturu i upali ventilator, a grijanje pocne da puse hladan zrak ( iako nista ne diras ). tako su mi jutros javili da je problem takav, ja jos nisam pregledao auto, to cu tek sutra kad stignem tamo, pa me interesuje da li je neko upoznat sta bi mogli bit simptomi ovog kvara ???

unaprijed hvala ;)

Član
Kod mene je bio sličan problem s tim da auto nije dizalo temp već dok voziš ima grijanje čim stanem na semaforu nestane grijanja problem bio u tome kad sam mijenjao hladnjak ljudi nisu izvadili blinde iz onih dijelova gdje idu crijeva tako da voda nije uopšte kružila

rs6

Član
adams je napisao(la):
ako dize temperaturu i pushe hladno... mozda termostat ne otvara.., ispipaj crijeva :)

fazon je u tome sto krene grijat kako treba bas ono pravo dobro, al cim stanes sve se okrene .... valja mi to sutra pregledat, posto to auto mi nije kod kuce ....