FirellesMonster je napisao(la):
Sto se tice Audija, dobar je, samo da znas da su dosta veci troskovi odrzavanja 2.5 TDI V6 motora nego onoga 1.9 TDI, pogotovo sa Tiptronic mjenjacem, potrosnja je dosta veca takodjer. Za neku normalnu voznju u nasim uvjetima je 1.9 TDI sa 130ks sasvim uredu, jer imas i 290 Nm obrtnog momenta, jedino ako naletis na kakav dobar 2.5 TDI, ALI sa quattro pogonom, 180ks i 380Nm, tada dobijas itekako dobar auto, sa odlicnim preformansama za ne bas velike pare. Bregaste osovine se brzo trose.
Fabrika je propisala na svakih 80k km da se mjenjaju bregaste i ako to poštuješ, nečeš imati problema. 2.5 V6 TDI je jedan od najbolji audijevih motora, samo zahtjeva održavanje i nije za BH mentaliteta gdje je skupo promjeniti filtere ili grijače dok ne crknu, kamo li dati 2500 KM za set bregastih..
ovo nije istina, odmah da znas..
kod mene je taj audi, 163ks isto kraj 2002 god, nemam nekih velikih problema sa njim, ono sto hoce otic, za razliku od 150ks gdje su na "udaru" bile bregaste, kod ovog je problem sa klackalicama, i one se mjenjaju svakih 100 000, kod mene je audi presao 250 000 i do sada su mjenjane bregaste jednom, na 210 000, tada je radjen i servis, turbina, pumpa, znaci sve..
ono sto jeste istina da su skupi za odrzavanje, pogotovo ako je tiptronic (kod mene nazalost jeste) koliko god je draz voziti ga sa tim mjenjacem, toliko nije kada dodje problem sa istim.. ono sto trebas pazit je koje ulje sipas, obavezno castrol magnatec 10w, mislim, to ja sipam i najbolje se pokazalo, osjeti se po radu motora... inace, nisu skupi, i kada gledas ulozeno/dobiveno, isplati se uzeti auto, samo moras biti spreman i na odrzavanje, na kraju krajeva, to je jako luksuzan auto, nije golf 2 da uradis veliki servis za 100 maraka..
sretno druze

Lija je napisao(la):
klackalica propadne u motor.??de mi objasni kako je to moguce,odakle udje u motor,kroz dizne mozda.??
imas klackalice iznad bregastih, vjerovatno je na njih mislio..
nadjes ih u karteru