moj golf 4

moj golf 4

Član
mato19E je napisao(la):
evo i ja prije pola sata imo isti problem ali do 100 ide samo,stao ugasio auto ponovo upalio i normala sad,kod mene je isto tdi 130ks,samo idi na dijagnostiku da ti poniste greske

Ti kod majstora i provjeri to , i ja sam tako konto nije nije kad mi je bacalo u "safe mode" pa mi je nakon 5-6 takvih situacija doslovno pukla turbina .

Član
DiAbLo je napisao(la):
mato19E je napisao(la):
evo i ja prije pola sata imo isti problem ali do 100 ide samo,stao ugasio auto ponovo upalio i normala sad,kod mene je isto tdi 130ks,samo idi na dijagnostiku da ti poniste greske

Ti kod majstora i provjeri to , i ja sam tako konto nije nije kad mi je bacalo u "safe mode" pa mi je nakon 5-6 takvih situacija doslovno pukla turbina .

to prekidanje su obično simptomi "bolesne" turbine i naravno ako se ne odradi na vrijeme desi se upravo to, na kraju crkne skroz

Član
GTI TDI je napisao(la):
govorite o dva različita problema, mislim da je momak rekao da auto neće da ide preko nekih 120 km/h ali ne i da prekida, to je u 90% slučajeva "roknuo" luft meser, ili ti senzor protoka zraka, to se vidi na dijagnostici, njega zamijeniš i auto ide ko metak
a ako je u pitanju prekid vuče, koji se dešava najčešće pod nekim naporom (uzbrdo, pun auto, na neke 2-3 hilj obr) onda se radi o turbini ili vakum ventilu, odnosno može biti da je turbina zaprljana, kao što neko reče, odnosno geometrija turbine se blago poremeti, nastane mali "zazor" koji dozvoljava da čađ prolazi i nakuplja se u turbini, u tom slučaju turbina se očisti i naštima geometrija i deri :) a ako nije to u pitanju onda ovo drugo, vakum ventil treba zamijeniti, on je oko 100-150 KM zavisno od motora ;)

Ma vidi se ko zna oko TDI-a ;)

Čovjek sve rekao...nema potrebe pametovat ;)

i ja bi samo potvrdio ovo maloprije receno,jer sam cuo mnogo puta da se neko zalio na taj save mode pa ga je diagnostika navela na to da odradi servis turbine..

Član
ako neće preko 120 onda je taj senzor protoka zraka ovdje je jednom na okatviji tdi bio isti problem

Član
Trozic je napisao(la):
ako neće preko 120 onda je taj senzor protoka zraka ovdje je jednom na okatviji tdi bio isti problem

Imao sam ja isti problem na 3000 rpm što odprilike dođe oko 120 KM/h auto uđe u safe mod, ugasim ga u vožnji i ponovo upalim i i opet vuče skoro do iste tačke i opet safe mod, na kraju nije bio ni maf ni agr ventil nego čišćenje turbine koja se zaprljala, ali nakon pređenih cca 15000 km ponovo je počeo ulaziti u safe mod, te pošto sam ga prodao nisam se više bavio tim problemom.

Član
darko13 je napisao(la):
Iz nekog razloga prebaci u safe mod diagnostika majka ;)

takodjer moje misljenje ! jel ti razvija obrtaje preko 3000, mislim dopusta li ti to, ja sam okca vozio i nije mi dao a od lampica samo servis upaljeno???

Član
mariodrag je napisao(la):
a zaprljala se jer vozis ko baba

Pa baš da vozim ko baba i nije, al jbg s posla na posao, zima i rezultat je 27 km/h prosječna brzina plus kvalitet goriva loš i eto ga zaprljana turbina,

Sad radim malo dalje i imam mjesta za produvat auto i nema tih problema :icon_smile:

Član
pozdrav narode zna li mi iko reci nissan dizel na 1000 obrtaja radi ko sat a od 1200 do 1800 trza i dimi i oslabi vuca nikakve se lampice ne pale neki kazu egr neki ovo neki ono i znate li kakoji je majstor dobar u sarajevu pozdrav svima i hvala

Član
@ nissan upao si u tuđu garažu...moraš se prvo predstaviti u podforumu novi članovi pa onda u podforumu savjeti otvori novu temu sa svojim problemom!!!