elmo je napisao(la):Vozio sam prošle godine auto u firmi gdje radim Opel Astra H 1.7 diesel ovako 2008 godina prešla oko 40 hiljada, dužio je u firmi kod nas jedan čikica znači auto je fino vozen,
Moje mišljenje o tom autu je sljedeće: Obično smeće
Znam da se mngoi neće složiti ali to je tako,
Sada u firmi vozim Opel Astru H 1,4 16v 2010 godina prešla oko 30 hiljada, smeće obično,
Opel Corsa 1,2 2008 godina sa nekih haman 90 ks, smeće obično,
Vozio sam direktorovu insigniu, ona je ok
Sve ispod insignie je tanko,
Mada ni insignia nije nešto, direktorica vozi Insigniu 2010 godinu koja je koštala 55 hiljada maraka neki žestok paket opreme i motor i auto joj je stalo na karauli prema Tuzli nakon pređenih 18 hiljada kilometara jer se ko fol nešto začepilo od gradske voznje :icon_question:
Kada daš za auto 55 hiljada i pređeš 18 hiljada a auto stane jer se nešto začepilo oko izduva nije to dobro, pa nije prešo 380 hiljada nego 18,
Toliko od mene o Opelu, znači iskustva iz prve ruke :icon_biggrin:
elmo je napisao(la):Mada ni insignia nije nešto, direktorica vozi Insigniu 2010 godinu koja je koštala 55 hiljada maraka neki žestok paket opreme i motor i auto joj je stalo na karauli prema Tuzli nakon pređenih 18 hiljada kilometara jer se ko fol nešto začepilo od gradske voznje :icon_question:
Kada daš za auto 55 hiljada i pređeš 18 hiljada a auto stane jer se nešto začepilo oko izduva nije to dobro, pa nije prešo 380 hiljada nego 18,
A20DTH je napisao(la):elmo je napisao(la):Mada ni insignia nije nešto, direktorica vozi Insigniu 2010 godinu koja je koštala 55 hiljada maraka neki žestok paket opreme i motor i auto joj je stalo na karauli prema Tuzli nakon pređenih 18 hiljada kilometara jer se ko fol nešto začepilo od gradske voznje :icon_question:
Auto sam radi regeneraciju tj. ciscenje DPF-a.
U koliko se taj proces nekoliko puta prekine onda dolazi do pomenutog problema, sto je iskljucivo krivica vozaca a ne proizvodjaca.![]()
daki je napisao(la):A20DTH je napisao(la):elmo je napisao(la):Mada ni insignia nije nešto, direktorica vozi Insigniu 2010 godinu koja je koštala 55 hiljada maraka neki žestok paket opreme i motor i auto joj je stalo na karauli prema Tuzli nakon pređenih 18 hiljada kilometara jer se ko fol nešto začepilo od gradske voznje :icon_question:
Auto sam radi regeneraciju tj. ciscenje DPF-a.
U koliko se taj proces nekoliko puta prekine onda dolazi do pomenutog problema, sto je iskljucivo krivica vozaca a ne proizvodjaca.![]()
Radi regeneraciju sam ali u 90% slucajeva nema vrmena da je dovrsi, a vlasnik auta i nezna da je regeneracija startala i ugasi kola u po frke, i onda se desi sto se desi, pomjesa gorivo sa uljem digne nivo ulja, i ode u limp mode
Tako sto kazete nisu kola kriva, krivi su vlasnici kola, samo nek je vece od komsijinog![]()
elmo je napisao(la):Vozio sam prošle godine auto u firmi gdje radim Opel Astra H 1.7 diesel ovako 2008 godina prešla oko 40 hiljada, dužio je u firmi kod nas jedan čikica znači auto je fino vozen,
Sada u firmi vozim Opel Astru H 1,4 16v 2010 godina prešla oko 30 hiljada, smeće obično,
Mada ni insignia nije nešto, direktorica vozi Insigniu 2010 godinu koja je koštala 55 hiljada maraka neki žestok paket opreme i motor i auto joj je stalo na karauli prema Tuzli nakon pređenih 18 hiljada kilometara jer se ko fol nešto začepilo od gradske voznje :icon_question:
elmo je napisao(la):Hajde ti meni reci kako ću ja da nastavim da vozim da se DPF očisti sam, kad sam recimo stigao na odredište i ne mogu dalje da vozim, recimo stigao na posao ili neki poslovni sastanak i nemam vremena da se bezveze vozikam okolo :icon_question:
Malo mi je to glupo rješenje :icon_evil:
Little Dragon je napisao(la):elmo je napisao(la):Vozio sam prošle godine auto u firmi gdje radim Opel Astra H 1.7 diesel ovako 2008 godina prešla oko 40 hiljada, dužio je u firmi kod nas jedan čikica znači auto je fino vozen,
elmo je napisao(la):Hajde ti meni reci kako ću ja da nastavim da vozim da se DPF očisti sam, kad sam recimo stigao na odredište i ne mogu dalje da vozim, recimo stigao na posao ili neki poslovni sastanak i nemam vremena da se bezveze vozikam okolo :icon_question:
Malo mi je to glupo rješenje :icon_evil:
Momak nije pitao ni za Corsu ni za Astru pa ni Insigniu neko za novu Astru , a to sto pises su ciste gluposti jer inace ta auta sto firme uzmu su gole ko pistolj a pred toga ne znam na sta je tvoja pozlacena guza navikla al ja sam se vozio takodje u svim mogucim modelima i ne znam po cemu mozes reci da je auto cisto smece ? Jedino ako gledas motor pa ti slab ili ne znam nesto 10to