U servisnoj stoji da je ulje u motoru zamjenjeno prije ne punih 10.000km, za mjenjac nisam siguran ali ja namjeravam cisto radi svoje sigurnosti to sve odraditi kad nadjem vremena..samo ako mi jos mozete reci da li je to, hajmo rec upozorenje, hitno ili ne.. Hvala na odgovoruNa mercedesu A-H oznacava koliko treba sati da se servis obavi. A ( 1h), B (2h) ... H (8h ) . Pregledaj servisnu i vidi na kojoj kilomentrazi trebas da radis odredene stvari. Vjerovatno se radi o cjelokupnoj inspekciji. Kod tebe je vjerovatno slucaj mali servis, + zamjena ulja u mjenjacu i filtera (ako je automatik) + zadnji dif
Ne treba vjerovati nikome.. Ja sam auto kupio u Austriji u autokuci koja ima i svoj servis i odmah po kupovini odvukli su ga u taj servis na jos jedan pregled kojem sam i ja prisustvovao, u servisnoj knjizici sve stoji i servisi su radjeni u ovlastenom MB Star servisu sa pecatima, osim zadnjeg koji je radjen u ÖAMTC takodjer sa pecatom, ali ja cu naravno radi sebe odraditi mali servis kao i servis mjenjaca jer je automatik pa nije sale snjim. Samo me brinulo to sta izbaciva na boardu jer nisam prije imao iskustva sa Mercedesom.. Hvala na odg i pozzOdmah poslije kupovine auta odrade se svi servisi jer kod nas su sva auta servisirana tik prije prodaje, rodjak uzeo auto ja mu mjesec dana govorio da uradi servise on stalno ponavljao covjek je meni rekao da je on sve to odradio i onda se desi pukne zupcasti 2500KM na glavu![]()