Megane limuzinska izvedba -Fluence

Megane limuzinska izvedba -Fluence

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
BHT Ovisnik
fluence_570x250.jpg


Treća generacija limuzinske izvedbe Meganea nosi poseban naziv i samosvojnog je dizajna, a osim prostranog prtljažnika ima i mnogo mjesta za putnike straga

U Izmiru, prilikom predstavljanja Fluencea, treće generacije Renaultove kompaktne limuzine, rečeno nam je da je od 1996. prodano gotovo milijun tih automobila! Posebno je odjeknuo podatak da udio Sedana u Meganeovoj prodaji seže između 30 i visokih 50 posto, ovisno o tržištu. Nije potreban bolji razlog da se ništa ne prepusti slučajnosti pa je tako i zanimljiva prezentacija upriličena na zapadnoj obali Turske, zemlje u kojoj je Renault u supermoderne proizvodne pogone u Oyaku uložio 110 milijuna eura. Osim toga, zemlje tranzicije i Mediterana najbolje prihvaćaju ovaj soj limuzina.
Osim što će mu dobra referenca u tehnološkom segmentu biti standardni Megane, Fluenceov adut je i ugodan, pomalo elegantan dizajn, sada posve različit od Meganeovog. Mnogobrojni pogledi turskih vozača, koji u velikom broju voze limuzine raznih klasa, samo su potvrdili mišljenje da Fluence na cesti izgleda privlačno, čak pomalo sportski. U bogatijim paketima opreme Dynamique i Privilege, s aluminijskim naplacima i kromiranim dodacima te u crnoj boji, Fluence se doima i ugledno, kao poslovna limuzina. Ključ svega su mekane linije privlačno vitke karoserije, koja duljinom od 462 centimetra i širinom od 181 cm koketira s limuzinama srednje klase. Za primjer, Laguna je dulja tek sedam centimetara i jednake je širine kao Fluence.
Velika karoserija, dulja čak 33 centrimetra nego kod standardnog Meganea, koja platformu osovinskog razmaka 270 cm dijeli s karavanskom izvedbom Grandtour, eliminirala je i glavne prigovore običnom Meganeu – osrednju prostranost straga i u prtljažniku. Dugačak rep i platforma veća šest centimetara donijeli su na stražnja sjedala izdašnu prostranost, a u prtljažnik litražu dostojnu visoke klase. Obujmom od 530 litara veći je 10 litara nego u dosadašnjem Sedanu i iznimno je dugačak. Trebali smo se dobro rastegnuti kako bi dohvatili daleko odgurnute stvari. No, zbog polegnutog stražnjeg stakla ima kratak poklopac i zato relativno malen utovarni prostor. Nema ni ručku za zatvaranje s unutrašnje strane poklopca, radi štednje. U svemu ostalome, od izrade do serijske i dodatne opreme, Fluence je rame uz rame s Meganeom. Klima će dolaziti serijski u osnovnom paketu opreme, a jedina uočljiva razlika je analogni umjesto digitalnog brzinomjera, također ugrađen radi postizanja što niže cijene. U pogonskom sustavu također je sve već viđeno kod Meganea, izuzev izostavljanja jačih i skupljih dizelaša 1.9 dCi i 2.0 dCi. Loše ceste kojima je premreženo zaleđe turske obale Egejskog mora, uvjerile su nas da veće dimenzije i nešto dulji hod ovjesa osiguravaju i lijepu udobnost pa nema straha od truckanja niti na našim cestama. Istovremeno, širi trag kotača i masa manja 10 kg od usporedivog starog Sedana temelj su solidne dinamike i stabilnosti u vožnji. Osim toga, Fluence je i na visokim okretajima ugodno tih, kako i priliči kvalitetnoj obiteljskoj limuzini.
Našim cestama zakotrljat će se u siječnju, a kao najljući konkurent označena je Škoda Octavia, koja jedina u klasi ima veći prtljažnik (560 l). A ponekog kupca Fluence bi mogao preoteti i Laguni…

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx
 
Član
Meni je stvarno ruzan... Mozda se tesko navikavam na nove stvari...:icon_question:
 
BHT Ovisnik
pomalo jeste ruzan ispocetka,meni je i onaj megan limuzinske izvedbe bio ruzan ispocetka,al kasnije mi cak poceo sviđati:cool:
 
Član
Iskreno i nije nesto, farove su podigli previse visoko i auto mi doslo skroz jajasto, a zadnje stopke lice na one sa monde. Iskreno bilo je i boljih izvedbi megana, i ne ocekujem neke dobre rezultate....:icon_confused:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top