lose gorivo ili kvar motora ???

lose gorivo ili kvar motora ???

pozdrav svima. ovako , upitanju je moja Astra 1.7 dti, danas nasuo pola rezervoara nafte na Petrolovoj (slovenacka) pumpa ovdje u BL, i veceras isao nesto do Bolnice u BL (Paprikovac) i primjetim gore uz brdo kad idem da zadimi iza mene (vidio po farovima od auta iza mene). nije velik dim .ko prasina izgleda, kad sam se vracao kuci malo sam ga zavrtio na brzoj cesti ,drzao nekih 5 kilometara (4-ta brzina 110 km/h 3000 obrt.). isturirao sam ga kad sam dosao kuci (do 3500 obrt) nisam prelazio vise od tih obrtaja, i uopste nedimi kad turiram..da napomenem, nisam ovaj dim prije primjecivao. boja dima je siva , ko prasina kad se digne na makadamu. inace moj stil voznje je penzionerski , saltam na 1800-2000 obrt. max 2500obrt. E sad pitanje , sta bi moglo biti, lose gorivo , moj stil voznje pa zatusen motor ili je neki defekt na motoru ???? i da , inace , auto ide samo tako, potrosnja normalna (4,5 do 5,5 L) , performanse odlicne, super vuce,prije 3000 km promjenio ulje ,mjera na sipci ista ko kad je nasuto ulje. Sta mislite ???

a da , zaboravio reci , nasut Euro 5 dizel.

Član
Ma, dok nemaš problema sa potrošnjom goriva, ulja, antifriza, dok on radi i ide normalno i ne grije se preko mjere...ne diraj ništa, samo gas. A i nije loše ponekad ga i malo preko 2500 obrtaja provozati;)

ma kazem , sve je normalno,ide samo tako, dok god ne postigne radnu temperaturu saltam ga na 1700-1800 obrt. , a kad se ugrije max do 2200-2500.bas ga milujem.pretezno je 70% gradske voznje sa njim. na 1500-1600 obrt.osjetim kad se upali turbina i bas ono povuce. moracu od sutra da ga saltam na visim obrtajima :smajli39:, to sam ja zatusio motor :D

Član
drug ti si njega sto posto zatusio,znam druga koji je imao isto astru i vozao je njegov otac bas ono penzionerski,nebi ga taj stisnuo nema sanse,isto da ce motoru sta biti,i poceo tako da malo dimi i onda mu uzeo sin malo joj dizne procepio,ono drugom trecom malo jaci gas i vise nije bilo problema,da napomenem njegov stari je vozio 5-om brzinom oko 70 km/h