zadnja-kocnica je napisao(la):
Kod mene je mercedes 124 automatik tako da je to dosta slabo od danasnje tehnologije automatika i poredano je P R N D 3 2 Obicno kad saltas iz R u D drzis kocnicu tako da jedino da pumpas gas u D a on se malo vrati nazad sam... Imas 3 to je nesto tipa kao D samo jaca snaznija, 2 to je spora a snazna..... Napravis neki koktel i izvuces se :lol:
To 2 3 nisu ti jaca snaznija, nego ne salta dalje, ako je u druga brzina, nema dalje, to ti je dobro ako se spustas nizbrdo, ubacis u 3 i motor lagano koci, jer ako bi ga pustio u D hvata zalet moras kociti

Ja sam to zato koristio!
Kod mene u okca ima dugme W/S, trazio sam po netu, kao W winter zimi, a S somemer za ljeto, valjda kad je u W krece iz druge, da se lakse krene, sprecavanje proklizavanja sta ja znam, mada jos nigdje nisam nasao konkretan odgovor!
Nego sto se tice ljuljanja, jedino npr u R pa dokle moze, i onda kocnicu, pa u D pa pun gas, ali to za malo vece zalete, ona ljuljanja u mjestu tesko da se moze izvesti!
Po meni automatik je dobar u brdu, ne moras razmisljati hoceli krenuti u rikverc, pustis sve ono stoji ne ide nazad, opet ima mane, ne mozes ga upalit na guranje:lol::lol:, ne mozes ga slepat i sl:icon_sad: